Η. Καματερός: χρήσιμες και αποδοτικές συναντήσεις στην Κάλυμνο.

657

Σειρά συναντήσεων για σοβαρά ζητήματα ανάπτυξης της Καλύμνου είχε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός κατά την παρουσία του στο νησί την περασμένη Παρασκευή.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής παρέστη στην εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για το πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την υποστήριξη της παράκτιας αλιείας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Σημαντική παράμετρος η οργάνωση των αλιέων του κλάδου για αποτελεσματική εκπροσώπησή τους στα συλλογικά όργανα της Ε.Ε..

Ο Ηλίας Καματερός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και συζήτησαν τις δυνατότητες για την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης έργων που αντιμετωπίζουν προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και ενισχύουν αναγκαίες υποδομές, στο πλαίσιο προγραμματισμού του Υπουργείου Οικονομικών για χρηματοδότηση έργων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα ο Δωδεκανήσιος βουλευτής χαιρέτησε στην 28η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «…αποτελεί χαραμάδα φωτός ο πολιτισμός που παράγουν οι ερασιτεχνικοί θίασοι στα νησιά μας, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, ενάντια στην ξενοφοβία και στο ρατσισμό».