Η συνέντευξη της συνιδιοκτήτριας της Εταιρείας Astra Airlines  Χαράς Ζλατάνη στο “kalymnos-news.gr”.

2448

Η συνιδιοκτήτρια της Astra Airlines  Χαρά Ζλατάνη, της αεροπορικής Εταιρείας η οποία ήδη από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 ανέλαβε την εξυπηρέτηση της γραμμής Αθήνα –Κάλυμνος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Διευθυντή της εφημερίδα μας Γιώργο Δρόσο, την οποία φιλοξενήσαμε και στην έντυπη έκδοση της “ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ” στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου.

Στη συνέντευξη αυτή η  Χαρά Ζλατάνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εάν πλην των προβλεπομένων από τη σύμβαση δρομολογίων είναι διατιθεμένη η Εταιρεία της να προσθέσει και άλλα ελεύθερα δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετήσει και να καλύψει όλες τις επιβατικές ανάγκες που θα υπάρξουν,  δηλώνει ότι αυτοστιγμεί θα υπάρξουν επιπλέον δρομολόγια για Κάλυμνο, εφόσον η επιβατική ζήτηση το απαιτήσει.

Επίσης η συνιδιοκτήτρια της Astra Airlines  μιλά για την Εταιρεία  που βρίσκεται  στον ένατο χρόνο λειτουργίας της, για την τιμολογιακή πολιτική και με τις 4 κατηγορίες ναύλων στα εισιτήρια,αλλά και για την εξέταση της σύνδεσης της Καλύμνου με την Θεσσαλονίκη.

%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b1

Παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τις ερωτήσεις που τέθηκαν από το Διευθυντή της εφημερίδας μας και τις απαντήσεις που έδωσε η συνιδιοκτήτρια της Astra Airlines  Χαρά Ζλατάνη 

1.Κυρία Ζλατάνη, να σας ευχαριστήσω που δεχθήκατε να μας παραχωρήσετε τη συνέντευξη αυτή, για την ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού και να σας ευχηθώ καλές πτήσεις στη γραμμή Αθήνα -Κάλυμνο. Ως συνιδιοκτήτρια της αεροπορικής εταιρείας της Θεσσαλονίκης Astra Airlines, η οποία ήδη από το περασμένο Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 ανέλαβε την εξυπηρέτηση της γραμμής Αθήνα –Κάλυμνος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μετά από διαγωνιστική διαδικασία,θα θέλαμε να μας δώσετε κάποια γενικά στοιχεία για την Εταιρεία σας προς ενημέρωση του επιβατικού κοινού του νησιού μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Astra Airlines πέταξε για πρώτη φορά το 2008, και σήμερα, στον ένατο χρόνο λειτουργίας της, επιχειρεί με 4 ιδιόκτητα και 2 ναυλωμένα αεροσκάφη μεταφέροντας 500.000 επιβάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έμφαση που δίνουμε τα τελευταία 5 χρόνια είναι στην ανάπτυξη των ελληνικών περιφερειακών συνδέσεων (ενδεικτικά το καλοκαίρι του 2016 πετάξαμε σε  18 ελληνικά αεροδρόμια με πάνω από 5.000 πτήσεις).  

2.Αν και μόλις την παραμονή έναρξης των δρομολογίων πήρατε την επίσημη έγκριση από την ΥΠΑ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δείξατε μία χαρακτηριστική ετοιμότητα και ανταποκριθήκατε άμεσα. Το γεγονός αυτό έτυχε θετικών σχολίων. Η ετοιμότητα σας αυτή και η ανταπόκριση στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα είναι συνεχής και επαρκής για όσο χρόνο η Εταιρείας σας εξυπηρετεί τη γραμμή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εννοείται ! Τα ίδια χρονικά περιθώρια είχαμε και στην έναρξη άλλης γραμμής  ( Αθήνα-Καστοριά- Κοζάνη ) πριν από 17 μήνες, και φυσικά με την ίδια ετοιμότητα αντιδράσαμε. Η άμεση ανταπόκριση είναι στοιχείο του DNA και της «προσωπικότητάς» μας ως εταιρεία!

  1. Η σημαντική μείωση των δρομολογίων που προβλέπει η νέα σύμβαση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους τοπικούς Φορείς ,όσο και το επιβατικό κοινό.Η εταιρεία σας πλην των προβλεπομένων από τη σύμβαση δρομολογίων είναι διατεθιμένη να προσθέσει και άλλα ελεύθερα δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετήσει και να καλύψει όλες τις επιβατικές ανάγκες που θα υπάρξουν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πραγματικά ευχόμαστε η επιβατική κίνηση να είναι τόσο υψηλή, ώστε να χρειαστούν επιπλέον δρομολόγια από τα προβλεπόμενα της σύμβασης. Εφόσον η ζήτηση το απαιτήσει, να είστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε αυτοστιγμεί …

  1. Υπάρχει στους σχεδιασμούς της  Εταιρεία σας , η σύνδεση της Καλύμνου με την Θεσσαλονίκη; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι υπό εξέταση: γνωρίζετε ότι συνδέουμε την Κω με την Θεσσαλονίκη με  τακτικές πτήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, και την Κάρπαθο με εποχιακές καλοκαιρινές πτήσεις. Θα είναι χαρά μας να επεκτείνουμε το δίκτυο με την Κάλυμνο, αρκεί το δρομολόγιο να αποδειχθεί βιώσιμο και επιχειρησιακά εφικτό λαμβάνοντας υπ όψιν την μη δυνατότητα ανεφοδιασμού καυσίμων από το νησί.

 5.Ας έλθουμε όμως στην αεροπορική  σύνδεση της Καλύμνου με την Αθήνα. Με τι τύπο αεροσκάφους θα γίνεται αυτή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο τρέχων προγραμματισμός είναι με ATR 42-300

 6.Είδαμε ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσατε τα δρομολόγια ,έχετε 4 κατηγορίες ναύλων . Η τιμή των εισιτηρίων κυμαίνονται από πολύ χαμηλές μέχρι και τις  ανώτερες που καθορίζονται από το Υπουργείο .Ποιά θα είναι η τιμολογιακή σας πολιτική στην τιμή των εισιτηρίων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή που ισχύει και τώρα, με τις 4 κατηγορίες ναύλων. Θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους επιβάτες μας με όρους ελεύθερης/ ανοιχτής αγοράς, ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει άλλος αερομεταφορέας ή μη.  

 Κυρία Ζλατάνη σας ευχαριστούμε και να σας ευχηθούμε και πάλι καλές πτήσεις και διαδρομές.