Και στραβός είναι ο αιγιαλός και στραβά αρμενίζουμε.

1656

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85

Άρθρο που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου που κυκλοφορεί

 Κυριακή 23 Οκτωβρίου η 28η Συνάντηση Ερασιτεχνών Θιάσων Αιγαίου ολοκληρώνεται με επιτυχία. Συνεπώς δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες ώστε να κωλυσιεργεί η Δημοτική Αρχή να πάρει θέση πια για την φάρσα που ίδια έχει συγγράψει, σκηνοθετήσει και στην οποία πρωταγωνιστεί. Οι μάσκες έπεσαν.

Όλες σχεδόν οι αντιπολιτεύσεις έχουν προτείνει λύσεις για το αδιέξοδο της πλατείας. Και ως γνωστόν, ένα πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Οι λύσεις δεν μας λείπουν. Αυτό όμως που η Δημοτική Αρχή στερείται ως προς το ζήτημα αυτό είναι η βούληση να δώσει λύση.

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου της Παράταξης «Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση» ο κ. Γιάννης Μαγκάκης έδωσε μια δική του ερμηνεία για την αλλόκοτη στάση του Δημάρχου, ότι δηλαδή όλη αυτή η υπόθεση με την λιμενική ζώνη κρύβει εκλογικά οφέλη για την Παράταξη «Νέα Κάλυμνος».

Αν αυτό αληθεύει, σημαίνει ότι η παράταξη της πλειοψηφίας έχει εθιστεί τόσο από την εξουσία και δεν υπολογίζει πόσα θύματα θα έχει η τακτική της προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Ο κυνισμός της Δημοτικής Αρχής είναι επικίνδυνος.

 Δεν φτάνουν τα δυσβάστακτα πρόστιμα που πρέπει να πληρώσουν οι καταστηματάρχες, τώρα το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους φαίνεται καθαρά στον ορίζοντα.

Ήδη ο κ. Αλαχούζος μάζεψε τα τραπεζοκαθισματα του ζαχαροπλαστείου του.

Μετά ακολούθησε ο κ. Πολίτης που αποφάσισε να κλείσει ο ίδιος την καφετερία του λόγω συνταξιοδοτήσεως, παρά να δώσει την ικανοποίηση στην Δημοτική Αρχή να του το κλείσει αυτή.Τώρα πωλείται η καφετέρια του κ. Πολίτη, αλλά ποιος θα τολμήσει να κάνει επένδυση να την αγοράσει αφού επικρατεί τέτοιο νομικό αλαλούμ στην πλατεία;

Την Τετάρτη ο κ. Καμπουράκης ο οποίος διαθέτει εστιατόριο στην πλατεία όπισθεν του Δημοτικού Μεγάρου, προέβη σε μια καλλιτεχνική διαμαρτυρία με την κιθάρα του στην είσοδο του Δήμου.

Κρίμα που δεν τον κατέγραψε καμία κάμερα γιατί ήταν πραγματικά αξιέπαινη η ενέργεια αυτή, αφού προτίμησε μέσω της μουσικής να παραπονεθεί αντί να εκφράσει τον θυμό του με αρνητικό τρόπο.

Κρίμα που άλλοι επιχειρηματίες δεν αντιδρούν αναλόγως να πιέσουν τον Δήμαρχο για μια άμεση λύση.

Κρίμα που υπήρχε ευκαιρία λόγω της Συνάντησης Θιάσων να προβάλλουν το πρόβλημα τους και πέρασε ανεκμετάλλευτη.

 Πρόσεξα πάντως ότι τοπικά ΜΜΕ κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα αυτή την πρωτότυπη  διαμαρτυρία του κ. Καμπουράκη.

Μήπως επειδή χαλούσε την ψευδαίσθηση που ήθελε να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή ότι όλα βαίνουν καλώς στο νησί των μακάρων;

Μετά τις προτάσεις του κ. Μαστροκούκου για το πρόβλημα της πλατείας, έχω την αίσθηση ότι ο κ. Μπούκης ένιωσε την ανάγκη να εμφανιστεί τηλεοπτικά και να συμβάλλει και εκείνος στον δημόσιο διάλογο για το φλέγον ζήτημα.

Πεποίθηση μου είναι ότι με τις ευλογίες του ιδρυτή της Παράταξης Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση ο κ. Μπούκης παρουσιάστηκε να καλύψει κάποια κενά της συνέντευξης τύπου.

Η εμπειρία του κ. Μπούκη ως πρώην Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έδινε στα λεγόμενα του ιδιαίτερη βαρύτητα. Ζήτησε άμεσα να κινηθεί το Δ.Σ του Δ.Λ.Τ. ώστε να παγώσουν τα πρόστιμα και σε δεύτερη φάση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επαναχάραξη του αιγιαλού.

  Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν που ο κ. Μπούκης έδειξε πολιτική γενναιότητα αφού παραδέχθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα Δημοτικά πράγματα φέρουν ευθύνη για την κατάσταση με τα στέγαστρα και είναι υποχρεωμένοι ηθικά να βρουν λύση, πόσο μάλλον η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Μουσελλής την επόμενη μέρα και αυτός εμφανίστηκε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για να εξηγήσει πως εκείνος εισέπραξε την αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο εξαιτίας της πρότασης του κ. Γαλουζή να συμμετέχει ο κ. Μουσελλής εκπροσωπώντας την παράταξη του στην δημοτική αποστολή που θα πάει στο Τάρπον Σπρινγκς για τα Θεοφάνεια.

Επίσης ανέλυσε τις προσωπικές του προσδοκίες για την παράταξη του και το παράπονο του ότι μέχρι τώρα δεν εισακούγεται.

Βασικό αίτημα για τον κ. Μουσελλη είναι  ότι στελέχη της παράταξης του πρέπει από τώρα να προετοιμάζονται για τις θέσεις που θα αναλάβουν εφόσον κερδίσουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Επιδίωξη του λοιπόν είναι να σχηματιστεί μια σκιώδη Δημοτική Αρχή ώστε να είναι όλα τα στελέχη κατηρτισμένα εγκαίρως ώστε να μην επαναληφθεί η σημερινή τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο. Και ακούγεται λογική η απαίτηση αυτή.

Ο κ. Μαστροκούκος ίσως να δυσκολευτεί να εφαρμόσει αυτή την προτροπή γιατί μπορεί να μην θέλει από τώρα να μοιράσει πόστα, ίσως να το θεωρεί πρόωρο.

Πάντως αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο κ. Μουσελλής δεν θα ανεχτεί να παραγκωνίζεται από την παράταξη του για πολύ ακόμα, έχει πολλά να προσφέρει στον τόπο του.

Ο κ. Γαλουζής έχει τώρα στριμωχτεί για τα καλά πάντως. Πρέπει να βρει μια φόρμουλα που να του επιτρέπει να κάνει πίσω στα αρχικά του σχέδια για την πλατεία, όποια και ήταν αυτά, αλλά και να διατηρήσει όσο πολιτικό κύρος του έχει απομείνει έχοντας τις μικρότερες απώλειες.

Ο κ. Τηλιακός ο οποίος έχει την ευθύνη των οικονομικών και του Λιμενικού Ταμείου ίσως πρέπει και αυτός να βάλει λίγο νερό στο κρασί του. Είναι δική του ευθύνη να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Εκείνος πρέπει να βρει το κουράγιο να κάνει ένα βήμα πίσω. Σε περίπτωση που είναι ανένδοτος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τότε ίσως πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο μέλος της παράταξης περισσότερο διαλλακτικό και συνεργάσιμο.

  Με τον τρόπο αυτό ο Δήμαρχος φαινομενικά δίνει την εντύπωση ότι δεν ευθύνεται, και ταυτόχρονα δίνει λύση με την αλλαγή προσώπων.

Έτσι και αλλιώς ο κ. Τηλιακός έχει πολλές ευθύνες όντας αντιδήμαρχος οικονομικών, κάλλιστα κάποιος άλλος θα μπορούσε να τον διευκολύνει να «απαλλαγεί» από τις ευθύνες του Δ.Λ.Τ.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός