Κοινή συνέντευξη Δημάρχου Ι.Γαλουζή και πρόεδρου ΟΕΘΑ Μαρίας Βενέτη για την 28η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που ξεκινά σήμερα στην Κάλυμνο.

1542

Σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη που δόθηκε στο Δημοτικό μέγαρο, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου Μαρία Βενέτη, μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Ιωάννη Διαμαντή, μίλησαν για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός  της  το χρονικό Διάστημα από 13-23 Οκτωβρίου.

Στην προσφώνησή του ο δήμαρχος, αφού καλωσόρισε την κα Μ. Βενέτη,  ως εκπρόσωπο όλων των συμμετεχόντων στη θεατρική συνάντηση, εξήρε την άψογη συνεργασία του Δήμου με το δ.σ. της ΟΕΘΑ και τόνισε παράλληλα την εύρεση αλλά και δημιουργία θεατρικών υποδομών εκ μέρους της δημοτικής αρχής, με αφορμή την διοργάνωση αυτής της Συνάντησης, γεγονός που ήρθε να καλύψει ένα σημαντικό κενό όλων των προηγούμενων ετών.

Κάλεσε επίσης όλους τους συμπατριώτες μας να παρακολουθήσουν το πλούσιο πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων, το οποίο αρχίζει από απόψε, με  παράσταση που θα δοθεί στο αμφιθέατρο του Νικηφορείου Γυμνασίου στις 8.00μμ. από τη Θεατρική Ομάδα Ρόδου.

Η κα Βενέτη τόνισε τη ιδιαίτερη σημασία αυτής της δεκαήμερης θεατρικής συνάντησης για το νησί της Καλύμνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ουσιαστικά έχει συντελεσθεί ένα «θαύμα» όσον αφορά τις θεατρικές υποδομές στην Κάλυμνο, με τη δημιουργία τριών απόλυτα λειτουργικών χώρων, κάτι που δεν υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και αποτελούσε βασικό ζητούμενο αυτής της διοργάνωσης.

Η επίσημη τελετή έναρξης της 28ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου θα λάβει χώρα αύριο  Παρασκευή και ώρα 7.00μμ στον νέο  Χώρο Πολιτιστικών Συναντήσεων  του Δήμου (πρώην κέντρο By Night).

Δείτε video με τις τοποθετήσεις: