ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΣΚΥΛΟ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ -ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΜΟΙΒΗ

2641

Στην περιοχή Αργινώντα προς Βαθύ δίπλα στο κιόσκι των κυνηγών στο εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα, βρέθηκε τυχαία στις 2 Οκτωβρίου, από συμπολίτισσα μας, κρεμασμένος σκύλος σε προχωρημένη σήψη, κατά πάσα πιθανότητα κυνηγόσκυλο. Το άτυχο τετράποδο κρεμόταν από το σχοινί που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος από την μεταλλική μπαριέρα του δρόμου. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο φιλοζωικός σύλλογος Καλύμνου Pegasus Animal Care Kalymnos.

Από το σύλλογο δίνετε αμοιβή σε όποιον είδε και θελήσει να καταγγείλει στην αστυνομία τον δράστη. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε για το έγκλημα επικοινωνήστε με την φιλοζωική μέσω facebook η καταγγείλετε απευθείας το περιστατικό στην αστυνομία.

Εμείς να σας θυμίσουμε τι περιμένει τον δράστη ή τους δράστες για κακοποίηση, βασανισμό, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, θανάτωση καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου βάση της νέας νομοθεσίας που ισχύει.

Προβλέπεται πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό καθώς και ποινή φυλάκισης.

Σημείωση σύνταξης:

Το συγκεκριμένο περιστατικό φυσικά και δεν είναι το μόνο στην Κάλυμνο. Υπάρχουν δεκάδες περιστατικά κακοποίησης ζώων ακόμα και θανάτωσης και παρόμοιων περιστατικών στην Κάλυμνο.

Δεν θα σταθούμε στη δυσφήμιση της Καλύμνου από τέτοια περιστατικά καθώς ήδη το συγκεκριμένο θέμα έχει φτάσει μέχρι και Αθηναϊκά κανάλια και εφημερίδες.
Νομίζουμε πως θα πρέπει επιτέλους να αρχίσει ο κόσμος να ευαισθητοποιείται και να καταγγέλλει παρόμοια περιστατικά και όχι να μην μιλάει, φοβούμενος τι θα πει αυτός που προβαίνει σε τέτοιες πράξεις .

Αυτοί οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηριστούν εκτός από αρρωστημένοι που χρίζουν άμεσης ψυχιατρικής υποστήριξης, είναι ψυχοπαθείς και επικίνδυνοι για την ίδια την κοινωνία μελλοντικά, καθώς ποτέ δεν μένουν εκεί όταν υπάρχει ατιμωρησία των πράξεων τους.

Υπάρχουν άπειρες μελέτες που το αποδεικνύουν αυτό και που μπορείτε να βρείτε ψάχνοντας στο διαδίκτυο.

Αυτοί που τα κάνουν αυτά είναι οι αυριανοί εγκληματίες, κλέφτες, δολοφόνοι που δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν και να κακοποιήσουν ακόμα και την ίδια τους την οικογένεια.

Άπειρα παραδείγματα παραβατικών “δίποδων ζώων” που εκτός από ζώα κακοποιούσαν συστηματικά και την γυναίκα τους και τα παιδιά τους.. Αυτά τα κτήνη (γιατί δεν είναι άξιοι να λάβουν τον χαρακτηρισμό του ανθρώπου) ειναι αδίστακτοι και η τιμωρία πρέπει να είναι σκληρή αμείλικτη και βαριά.

Ο πολιτισμός των ανθρώπων- ανεξάρτητα αν είναι ο άλλος αγράμματος η πυρηνικός φυσικός – αποδεικνύεται από το πως φερόμαστε στα πιο αδύναμα πλάσματα από εμάς και αυτούς που έχουν ανάγκη. π.χ. τους ηλικιωμένους ή ένα ζώο..

ΔΕΝ δεχόμαστε την αιτιολογία ότι το έκανα για να μην μου φάει τα πρόβατα, ή για να μην μου επιτεθεί γιατί ήταν άγριο, ή δεν με άκουγε ή χίλιες δυο ηλίθιες δικαιολογίες.

Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρη η πρόθεση κάποιου να βασανίσει και να σκοτώσει ένα τετράποδο που εξ όσων φαίνεται, πρόκειται για κυνηγόσκυλο, δηλαδή για εντελώς άκακο ζώο λόγω ράτσας και εκ φύσεως.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν γούσταρε το σκύλο αυτός που το έκανε θα μπορούσε να τον αφήσει να φύγει η να ειδοποιήσει μια φιλοζωική η να πει ότι χαρίζεται , οτιδήποτε..

Δεν έχει δικαίωμα όμως κανένας κομπλεξικός με αρρωστημένα κατάλοιπα από την παιδική του ηλικία (γιατί περί τέτοιων οντοτήτων πρόκειται), να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις που σε τίποτα δεν διαφέρουν από τα εγκλήματα που προβαίνουν οι Ισλαμιστές στην Συρία, όταν κρεμάνε παιδιά 5 χρονών ή τα σφάζουν ζωντανά και πανηγυρίζουν κρατώντας το κεφάλι αυτών των άτυχων παιδιών….

Η σιωπή σε τέτοιου είδους πράξεις είναι συνενοχή, που μελλοντικά μπορεί να χτυπήσει την πόρτα αυτού που βλέπει και δεν μιλάει με οποιαδήποτε μορφή παραβατικότητας.

Όταν γίνεστε μάρτυρες σε τέτοια γεγονότα μην προτιμάτε την σιωπή.

Μην φοβάστε , καταγγείλετε στην αστυνομία, δεν θα είστε μόνοι, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα σας συμπαρασταθούν!

Καταγγέλλοντας τέτοια περιστατικά, μπορεί να μην αλλάξετε τον κόσμο και την κοινωνία μας, αλλά τουλάχιστον θα είστε περήφανοι ότι βάλατε ένα μικρό λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση.

Κλείνοντας, δεν θα σταθούμε για το ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία του δράστη ή των δραστών, αφού είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει, επειδή όλα σε αυτή τη ζωή πληρώνονται. Ενδέχεται να μην μάθουμε και ποτέ ποια θα είναι η τιμωρία του/τους. Απλά τους ευχόμαστε “καλή τύχη” γιατί απλά υπάρχει Θεός και βλέπει….

Τέλος το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε σαν “άνθρωποι” πάνω απ’ όλα και μετά σαν εφημερίδα, είναι να δώσουμε επιπλέον της όποιας αμοιβής δίνεται από τη φιλοζωική “Pegasus Animal Care Kalymnos το ισόποσο αυτής, σε όποιον είδε και θελήσει να καταγγείλει στην αστυνομία τον δράστη.

Σύνταξη : Δρόσος Δημήτρης

ΥΓ. μετά από αρκετό προβληματισμό εάν έπρεπε να αφήσουμε την φωτογραφία ώς έχει ή να την θολώσουμε προκειμένου να μην προκαλέσουμε το κοινό αίσθημα αντικρίζοντας τέτοιες φωτογραφίες, προτιμήσαμε την ωμή πραγματικότητα.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός