Μετά από 56 χρόνια λειτουργίας το παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο «Μιχαλαράς» αφαίρεσε τα τραπεζοκαθίσματα έμπροσθεν του καταστήματος λόγω προστίμων!!!

5963

 Πρωτότυπη αλλά και γεμάτη αγανάκτηση η διαμαρτυρία του ιδιοκτήτη, με ανάρτηση πινακίδας που αναφέρει “τα παράπονα σας στο Δήμαρχο…”

Μετά  από 56 χρόνια λειτουργίας, το παραδοσιακό  Ζαχαραπλαστείο «Μ.ΑΠ.ΑΛΑΧΟΥΖΟΥ &ΥΙΟΙ» πασίγνωστό σε όλους τους Καλύμνιους , αλλά και στους επισκέπτες του νησιού ως «Μιχαλαράς», αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα τραπεζοκαθίσματα έμπροσθεν του καταστήματος, λόγω προστίμων!!.

Το Ζαχαροπλαστείο πρωτολειτούργησε το 1960 και συνεχίζει μέχρι σήμερα από τον ίδιο χώρο, στην παραλιακή από Δημαρχείο προς Ιχθυόσκαλα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά για την ιστορία του καταστήματος , στο kalymnos-news.gr ο σημερινός ιδιοκτήτης του: ακόμη και η επιγραφή «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΝ  Μ.ΑΠ.ΑΛΑΧΟΥΖΟΥ &ΥΙΟΙ» είναι η ίδια που πρωτογράφτηκε πριν 56 χρόνια ,απλά κατά καιρούς ,φρεσκάρουμε τα χρώματα.

%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%b4%cf%8d%ce%bf

Και φυσικά το ερώτημα που θέσαμε στον ιδιοκτήτη ήταν:  ποιοι είναι οι λόγοι που τον  οδήγησαν στο να αφαιρέσει όλα τα  τραπεζοκαθίσματα που ήταν τοποθετημένα μπροστά από το κατάστημα και να διαμαρτυρηθεί με έναν πρωτότυπο αλλά και γεμάτο αγανάκτηση τρόπο, αναρτώντας την πινακίδα που φαίνεται στην φωτογραφία;

%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1

Η απάντηση του απλή και λιτή: «Για να αποφύγω το τέταρτο πρόστιμο».

 Βέβαια η εξιστόρηση που μας έκανε στη συνέχεια ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Όπως μας είπε, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας στον χώρο μπροστά από το κατάστημα, ήταν τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα που εξυπηρετούσαν τους θαμώνες και πάντα το εν λόγω ζαχαροπλαστείο αποτελούσε σημείο αναφοράς  και συνάντησης.

Πριν περίπου 10 χρόνια, η τότε Δημοτική Αρχή κατασκεύασε με δικά της σχέδια και μελέτες ομοιόμορφα στέγαστρα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ.

Μεταξύ αυτών ήταν και το στέγαστρο μπροστά από το δικό μας κατάστημα .

Μέχρι να καθοριστεί η Χερσαία Ζώνη το προβλεπόμενο χρηματικό ποσό για την χρησιμοποίηση του χώρου, πληρωνόταν κανονικά κάθε χρόνο στο Δήμο.

Μετά τον χαρακτηρισμό της Χερσαίας Ζώνης, για να πάρεις άδεια για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, θα έπρεπε να αφαιρέσεις πρώτα το στέγαστρο.

Και όπως συνεχίζει ο ιδιοκτήτης του Ζαχαροπλαστείου, επειδή το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί από τον ίδιο το Δήμο, με αλεπάλληλες αιτήσεις μου στο Δήμο και στο ΔΛΤ, ζήτησα να μου χορηγήσουν έγγραφη άδεια για να αφαιρέσω την πέργκολα προκειμένου στη συνέχεια να μου δοθεί άδεια για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Όμως ο Δήμος μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν απάντησε στο αίτημα μου, αλλά μου βεβαιώθηκαν από το Λιμεναρχείο τρία  διοικητικά πρόστιμα για κατάληψη χώρου άνευ αδείας.

Έτσι λοιπόν για να μην μου επιβληθεί και 4ο πρόστιμο, αναγκάστηκα να αφαιρέσω μετά από 56 χρόνια τα τραπεζοκαθίσματα, που υπήρχαν μπροστά από το κατάστημα μου.