Με αγιασμό ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σχολή δυτών Καλύμνου.

4078

Με αγιασμό που τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος,πρωτοσύγκελος Αμφιλόχιος Σακαλλέρος,σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 12.00, ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής Δυτών Καλύμνου.

Η διάρκεια της φοίτησης στη Σχολή για την απόκτηση του πτυχίου είναι 40 εργάσιμες ημέρες και θα φοιτήσουν σε αυτή την εκπαιδευτική περίοδο συνολικά 35 σπουδαστές.

Απ’ αυτούς οι 25 θα εκπαιδευτούν ως δύτες και 10 ως επιτηρητές.

Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των εκπαιδευομένων στη εκπαιδευτική περίοδο που ξεκίνησε σήμερα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών και οι εγκεκριμένες θέσεις υπερκαλύφθηκαν, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική της Σχολής Δυτών Καλύμνου και καθιστά επιβεβλημένη τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Διευθυντής της Σχολής είναι ο Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Καραντζιούνης, Λιμενάρχης Καλύμνου, με αντικαταστάτη τον Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεόφιλο Τσαγκάρη, Υπολιμενάρχης.

Αξιωματικός Δύτης του Πολεμικού Ναυτικού, θα είναι ο Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός

Ιατρός Υπερβαρικής Ιατρικής  του Βουβάλειου Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου, ο Νικόλαος Κουντούρης.

Επίσης με απόφαση του Περιφερειάρχη, εγκρίθηκε η πρόσληψη και εκπαιδευτικού προσωπικού στη Σχολή Δυτών Καλύμνου, από ιδιώτες και χωρίς αμοιβή, για την εκπαιδευτική περίοδο 2016.

Πρόκειται για τους Μιχαήλ Μονοκάνδυλο, Ιατρό Πνευμονολόγο, Κωνσταντίνο Ζακελίδη, Ιατρό ΩΡΛ, Βασιλική Γαβαλά, Γενικό Χειρουργό, Γεώργιο Τσακωνίτη, Επικ/στη ΛΣ, διπλωματούχο Πλοίαρχο ΕΝ, Μπαϊράμη Μικέ, Διπλωματούχο Μηχανικό ΕΝ και Ιωάννη Χειλλά, υπεύθυνο Ναυτικού Μουσείου Καλύμνου.

Στην Τελετή του αγιασμού ήταν παρόντες  ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ο Υποδιευθυντής της Σχολής, Πλωτάρχης  Θεόφιλος Τσαγκάρης,ο αρχιεκπαιδευτής Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σ.Τηλιακός , ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλος Κ.Σταυλάς και  Μ.Μπούκης, ο αναπληρωτής  Διοικητής του Νοσοκομείου Εμμανουήλ Βόλος και εκαπιδευτές.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής ,ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Λ.Σ. Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Σταυλάς,ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Σάκης Τηλιακός και ο αρχιεκπαιδευτής Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός.

Επίσης ο Υπολιμενάρχης ανάγνωσε επιστολή του Επάρχου Καλύμνου Ιωάννη Θεμέλαρου ,ο οποίος βρισκόταν εκτός Καλύμνου.

Να σημειώσουμε ότι η Σχολή Δυτών Καλύμνου, είναι η μοναδική δημόσια Σχολή που λειτουργεί στην Ελλάδα και πιστοποιεί δύτες.

Δείτε video με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ι.Γαλουζή και του Υπολιμενάρχη Πλωτάρχη Θ.Τσαγκάρη και φωτογραφικό υλικό από το φακό του www.kalymnos-news.gr

%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b4%cf%85%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%ce%b1

%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b4%cf%85%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b4%cf%85%ce%bf

%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b4%cf%85%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1

%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b4%cf%85%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b1