Ο Ι.Μαστροκούκος και η Παράταξη του ήλθαν «να κλάψουν πάνω από το χυμένο γάλα» για το θέμα των προστίμων στους καταστηματάρχες της παραλιακής Καλύμνου.

2435

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 13  Οκτωβρίου 2016,  στις 6:00 μμ, στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Καλύμνου,  ο Ι.Μαστροκούκος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας με θέμα « Τα στέγαστρα της παραλιακής ζώνης ».

Τον Ι.Μαστροκούκο πλαισίωναν στο πάνελ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάκης Ζερβός, Ιωάννης Μαγκάκης και Μιχαήλ Λελέκης . Παρών στη συνέντευξη και ο  δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης Μανώλης Μουσελλής, ο οποίος όμως προτίμησε να παρακολουθήσει τη συνέντευξη  από τις θέσεις του ακροατηρίου.

Στην Αίθουσα προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν αρκετοί καταστηματάρχες της παραλιακής.

 Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ι.ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΥ

Ο Γιάννης Μαστροκούκος ξεκίνησε κάνοντας  μια αναδρομή στην αρχική  λανθασμένη χάραξη του Αιγιαλού και της  παραλίας, που δημοσιεύτηκε το 2000, δικαιολογώντας τη Δημαρχία Ρούσσου  ότι στα 8 χρόνια που ήταν στην εξουσία, δεν προέβη στην επαναχάραξη της, για να μην χαθούν τα λιμενικά  έργα που ήταν σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια όπως είπε ,  ήλθε η Δημαρχία Διακομιχάλη που δεν έκανε κάτι προς της κατεύθυνση αυτή, για να έλθει η νέα Δημοτική αρχή Ι.Γαλουζή που μονομερώς  προέβη στον χαρακτηρισμό της Χερσαίας Ζώνης,παρά τις αντιρρήσεις που υπήρχαν από την αντιπολίτευση .

Ακολούθως αναφέρθηκε εκτενώς στην Χερσαία ζώνη και στα προβλήματα που δημιούργησε, ασκώντας δριμεία κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Βέβαια αναφερόμενος σε νόμο του 1952 σύμφωνα με τον οποίο  οι  χώροι της κεντρικής πλατείας  παραχωρούνται στην κυριότητα του Δήμου ,έκανε τη διαπίστωση ότι όλα τα πρόστιμα που επιβάλλονται από το Λιμεναρχείο  είναι παράνομα, καθόσον ο χώρος ανήκει στο Δήμο

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, αναφέρθηκε στις 3 προτάσεις για την επίλυση  όπως είπε του προβλήματος και που είναι οι παρακάτω:

1.Άμεση απόφαση του ΔΣ με την οποία θα ακυρώσουμε την απόφαση του ΔΛΤ για την Χερσαία ζώνη.

2.Επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας κάτω από τα κάγκελα, ώστε να μείνει η κεντρική πλατεία και η παραλιακή ως δημοτική περιουσία.

3.Προσφυγή κατά των προστίμων  του Λιμεναρχείου όλοι μαζί, εσείς ως πολίτες ,εμείς ως δήμος ,ο καθένας από το δικό του μετερίζι, εμείς από την πολιτική σκοπιά , ότι ο χώρος δεν τους ανήκει και φορτώσατε  τους καταστηματάρχες πρόστιμα που είναι  παράνομα. Για τους καταστηματάρχες δεν μπορεί να ανακόψει κανείς τα  πρόστιμα που του επέβαλαν αν δεν κάνει τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες

Μετά τα παραπάνω όπως είπε ο Ι.Μαστροκούκος θα πρέπει άμεσα να συνεδριάσει το ΔΣ,  «ο κόσμος να χαλάσει»

Κλείνοντας  ο Ι. Μαστροκούκος και απευθυνόμενος στους  καταστηματάρχες, είπε  ότι θα πρέπει να συγκροτήσουν συντονιστικό όργανο τριμελές, το οποίο θα τους εκπροσωπεί και το οποίο θα μιλά εκ μέρους σας λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι,  το συντονιστικό αυτό όργανο θα σας ενώσει ,οργανώσει και θα ξέρετε που πάτε και να πιέσετε και να  σταματήσετε τα καραγκιοζιλίκα  και τα πρόστιμα. 

Μετά τον Ι. Μαστροκούκο το λόγο πήραν οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι που ήσαν στα πάζλ, κινούμενοι στο ίδιο μήκος κύματος και με το Γιάννη Μαγκάκη να κάνει αναφορά σε συγκεκριμένους καταστηματάρχες που δεν βρισκόντουσαν στην αίθουσα αλλά και για συγκεκριμένο συμπολίτη μας που συνεχώς καταγγέλει συγκριμένο καταστηματάρχη.

ΑΝΕΦΙΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

Σίγουρα τα όσα είπε ο Ι. Μαστροκούκος, όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί,αλλά και κάποιες από τις προτάσεις του, είναι πρόχειρες, ανέφικτες και χρονοβόρες.

Συγκεκριμένα η ακύρωση της απόφασης τη Χερσαίας Ζώνης ,σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ακυρωθεί με μία απλή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Ο καθορισμός της Χερσαίας Ζώνης έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και μπορεί να ακυρωθεί  με άλλο νόμο και αφού πρώτα γίνει επαναχάραξη του Αιγιαλού και της παραλίας . Μία  διαδικασία χρονοβόρα.

Η επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας μπορεί να προχωρήσει , αποτελεί όμως και αυτή μια χρονοβόρα διαδικασία.

Η προσφυγή των κατασηματαρχών για ακύρωση των προστίμων χρειάζεται χρήμα εκ μέρους των καταστηματαρχών ,αφού υποχρεούνται πρώτα να καταβάλουν το πρόστιμο και μετά να προσφύγουν,συν δικηγορικά έξοδα και παράβολα, πολύ χρόνο μέχρι να εκδικαστούν  και το χειρότερο, οι πιθανότητες να ακυρωθούν είναι μικρές.

«ΗΛΘΑΝ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ»

Βέβαια η συνέντευξη του Ι.Μαστροκούκου και η αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και των στεγάστρων, ήλθε καθυστερημένα και μετά  από ένα ολόκληρο  χρόνο.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του Διευθυντή της εφημερίδας μας Γιώργου Δρόσου, όταν του δόθηκε  ο λόγος.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα: 

«Κύριε Μαστροκούκο ΑΡΓΗΣΑΤΕ. Αργήσατε να αντιδράσετε ως αντιπολίτευση έναν ολόκληρο χρόνο ,όταν τότε  ξεκινούσε το θέμα χαρακτηρισμού της Χερσαίας ζώνης.

Πριν έλθω στη συνέντευξη αυτή,  έψαξα στο αρχείο της εφημερίδας και μέτρησα  21 δημοσιεύματα στη  «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και αντίστοιχα και περισσότερα στο kalymnos-news.gr .

Δημοσιεύματα που προέβλεπαν με κάθε λεπτομέρεια για αυτά αυτά που θα συμβούν και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Όμως απεθυνόντουσαν όπως φαίνεται «σε ώτα μη ακουόντων» .

Αφού η Δημοτική Αρχή, ακολούθησε τη γραμμή που χάραξε και καθησύχαζε τους καταστηματάρχες και εσείς ως αντιπολίτευση αδιαφορούσατε , αρκούμενοι σε κάποια επιστολή ή σε κάποια ερώτηση στο ΔΣ.

 Για να το πούμε έτσι λαϊκά κ. Μαστροκούκο «τώρα ήλθατε να κλάψετε πάνω από το χυμένο γάλα».

Και να σας εξηγήσω γιατί . Μέχρι τώρα το σύνολο σχεδόν των καταστηματαρχών  έχει λάβει 2 χρηματικά πρόστιμα για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και εντός  των ημερών θα λάβουν και τρίτο.

Ξέρετε αυτό τι σημαίνει; Ότι το θέμα θα έλθει στη  Επιτροπή ποιότητας ζωής η οποία είναι  υποχρεωμένη να προβεί στο σφράγισμα των καταστημάτων,λόγω βεβαίωσης 3 προστίμων .

Αν δεν το πράξει αυτό, είναι παράβαση καθήκοντος.

Το «μπαλάκι» τώρα από το Λιμεναρχείο επιστρέφει στο Δήμο, τι θα κάνει ο εκπρόσωπος της Παράταξης σας;

Μιλάτε για παράνομα πρόστιμα και προτρέπετε τους καταστηματάρχες να προσφύγουν για να τα ακυρώσουν. Γνωρίζετε ποιά θα είναι η οικονομική επιβάρυνση των Καταστηματαρχών σε παράβολα και σε δικηγόρους;

Και βέβαια δεν είναι μόνο τα πρόστιμα από τα τραπεζοκαθίσματα είναι  και τα τσουχτερά πρόστιμα από τα στέγαστρα που το καθένα υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ

 

 Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απάντηση που μας δόθηκε,  ότι με αυτά που λέμε, χαλάμε το καλό κλίμα και τρομοκρατούμε τους καταστηματάρχες.

Προφάνως για την Παράταξη Μαστροκούκου όταν λες την ωμή αλήθεια είναι τρομοκρατία.

Κλείνοντας το σχολιασμό μας, να πούμε και το ανέκδοτο που βγήκε, από κάποια αναφορά που έγινε  του Ι. Μαστροκούκου, ότι  για τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που κάναμε στην εφημερίδα μας για το θέμα των στεγάστρων και των τραπεζοκαθισμάτων,  τα εναύσματα και τις ιδέες τις παίρναμε από τις δηλώσεις που έκανε ο Ι.Μαστροκούκος!!!!!!!!!!!

Είναι βέβαιο ότι οι αναγνώστες μας που γνωρίζουν τα δημοσιεύματα μας, θα γελάσουν με αυτό που ειπώθηκε.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός