Σκεύος Κουτούζης: Ένας Βαθιώτης Άρχοντας Έφυγε.

3523

Της Μαρίας Καρδούλη

 

Παρασκευή 30-9-2016, μέγα πλήθος είπε το τελευταίο αντίο στο Σκεύο Κουτούζη σε μια τελετή απλή αλλά μεγαλόπρεπη, όπως ήταν και ο ίδιος, στον ναό των Αγίων Θεοδώρων του Βαθύ, χοροστατούντος του Επισκόπου, Εξάρχου και Σεβασμιωτάτου Γέροντα Παϊσίου και της συνοδείας αυτού. Παρέστησαν επίσης η μοναχή Αγνή και η συνοδεία αυτής.

Αποχαιρέτησαν τον εκλιπόντα δείχνοντας την αγάπη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους στον άνθρωπο τον αυτοδίδαχτο, τον αυτοδημιούργητο, τον φιλόπονο, τον δημιουργικό μέχρι τα 91 του χρόνια, τον γενναίο όπως τον χαρακτήρισε στη συγκινητική επικήδειο ομιλία του ο Βαθιώτης δάσκαλος και φίλος του κ. Κώστας Γιαννικουρής λέγοντας πως δεν μέτρησε φουρτούνες στα δεκάξι του για να ταΐσει την οικογένεια του στην Κατοχή.

Ο Σκεύος Κουτούζης ήταν γενναιόδωρος pater familias όχι μόνο για τα παιδιά και τα εγγόνια του αλλά και για τα ανίψια του σαν πατέρας. . Ήταν έντιμος σαν τον πατέρα του, Νικόλαο Κουτούζη της οικογενείας Κουτούζη κτητόρων του ναού της Παναγιάς την Υπαπαντής.

Με συνέπεια υποδειγματική είχε υιοθετήσει ότι του είχε μάθει η μάνα του, Κατερίνα Κυπραίου, προσφέροντας τα αγροτικά προϊόντα του σε μονές και ιδρύματα του νησιού. Επίσης επιβράβευε ιδιαιτέρως διακριτικά την αριστεία των Βαθιωτών μαθητών.

Φίλοι και συγγενείς του απέδωσαν φιλόστοργα την ευγνωμοσύνη τους και την αναγνώριση τους για την ζωή και το έργο του.

Αξίζει στον Σκεύο Κουτούζη να πούμε ότι έλεγαν οι παλαιοί Έλληνες «Πλεονασμός πραγμάτων, έλλειψη λέξεων…»

Ευχαριστούν όλους όσους προσευχήθηκαν υπέρ αιωνίας μνήμης και αναπαύσεως της ψυχή του κεκοιμημένου η γυναίκα του κ. Ειρήνη Μαραγκού-Κουτούζη και τα παιδιά του Νικόλας, Πέτρος, Μανώλης και Ιωάννης-Νικήτας.

%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%bf%cf%82

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός