Στα πρόστιμα Κ.Ο.Κ πάμε καλά στην Κάλυμνο!!!

1452

Το είχαμε διασπιστώσει και το είχαμε σχολιάσει προ καιρού, ότι στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας(ΚΟΚ) εδώ στην Κάλυμνο τα πάμε καλά.

Παρατηρώντας κανείς την κατάσταση εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων έως 30 Σεπτεμβρίου 2016  του Δήμου Καλυμνίων διαπιστώνει ότι ένας από τους ελάχιστους κωδικούς που όχι μόνο πηγαίνει καλά από πλευράς εισπράξεων,  αλλά που έχει ξεπεράσει και τον αρχικό προϋπολογισμό που προβλέφθηκε, είναι τα έσοδα από πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας(Κ.Ο.Κ).

Συγκεριμένα ενώ η ετήσια συνολική πρόβλεψη για όλο το 2016 ήταν 16.000 ευρώ, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016 βεβαιώθηκαν και εισπράχτηκαν 27.531 ευρώ.

Δηλαδή στους 9 μήνες έχει ξεπεραστεί  η αρχική συνολική πρόβλεψη κατά 72% και εάν τα πρόστιμα συνεχίσουν να πέφτουν με τους ίδιους ρυθμούς ,τότε στο τέλος του χρόνου τα έσοδα από  πρόστιμα ΚΟΚ θα ξεπεράσουν τις 36.000  ευρώ ήτοι θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη.

Δεν μπορούμε να πούμε αν η περίπτωση αυτή είναι στα θετικά του Δήμου ,ένα όμως μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε, ότι τα πρόστιμα αυτά, βαρύνουν συμπολίτες μας, που για να τα πληρώσουν στις περισσότερες φορές ,με την οικονομική κρίση που υπάρχει, στερούνται ακόμη και βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης.

Βέβαια ο τρόπος που γίνονται οι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κάλυμνο, είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Ένα όμως είναι σίγουρο ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις εξυπηρετούν το σκοπό που γίνονται ,της αποτροπής ατυχημάτων, ενώ στην πλειονότητα τους έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα!!!