Στη λίστα στήριξης από το ΣΕΓΑΣ η νεαρή Καλυμνιά αθλήτρια της σφαιροβολίας Μαρία Μαγκούλια.

1747

Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών στίβου που εντάσσονται στην ομάδα στήριξης και στις προεθνικές ομάδες Νέων Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων- Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδες επικύρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ σε  συνεδρίαση του.

Συνολικά 121 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών θα βρίσκονται στην «ομπρέλα» της ομοσπονδίας με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει των υποχρεώσεων του 2017.
Η ομοσπονδία θα φροντίσει και φέτος να ενισχύσει τους αθλητές τόσο της ομάδας στήριξης όσο και των προεθνικών ομάδων εξασφαλίζοντας τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης (προετοιμασίες, καμπ, ιατρική περίθαλψη, όργανα, κ.α).

Το 2017 περιλαμβάνει πολλές αγωνιστικές προκλήσεις, με τους μεγάλους να ρίχνουν το βάρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Στο καλεντάρι υπάρχουν και οι Μεσογειακοί Αγώνες, που είναι στο πλάνο πολλών αθλητών και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, με την ελληνική ομάδα να αγωνίζεται στη Σούπερ λίγκα. Οι αθλητές των μικρότερων κατηγοριών θα ρίξουν το βάρος τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και το Παγκόσμιο Παίδων-Κορασίδων.

Μεταξύ των 121 αθλητών και αθλητριών η ταλαντούχα νεαρή Καλυμνιά αθλήτρια της σφαιροβολίας του «Κάλυμνος 2000» Μαρία Μαγκούλια, που εντυπωσίασε φέτος, και εντάχθηκε στην ομάδα των κορασίδων.