Συνέχεια στις επιτυχίες για την Ελένη Μαγκούλια αυτή την φορά στο Διεθνές Τουρνουά τζούντο στη Ρουμανία.

1414

Συνέχεια στις επιτυχίες για την Μαγκουλια Ελένη.

Την δεύτερη θέση στην κατηγορία των -52 κατέλαβε η μικρή Ελένη μετά από καταπληκτική εμφάνιση όπως μας  έχει συνηθίσει άλλωστε. Στον τελικό της κατηγορίας έχασε από την αθλήτρια της Βοσνίας σε ένα πολύ δυνατό τελικό. Η αθλήτρια της Βοσνίας κέρδισε με πολύ μεγάλη ευκολία όλες τις αντιπάλους της αλλά δεν συνέβη το ίδιο με την δική μας Ελένη καθώς σε όλο το παιχνίδι ήταν πολύ κοντά στο σκορ.

Να θυμίσουμε ότι η Ελένη βγήκε 2η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, 1η στο Δωδεκανησιακό ,1η στο διεθνές τουρνουά της Βουλγαρίας και  2η στο διεθνές τουρνουά της Ρουμανίας.

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι αθλητές Σολανακης Ιωάννης και Τυρικος Φραζης . Οι δυο αθλητές σημείωσαν 2 νίκες και 2 ήττες αλλά δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στα μετάλλια και παρέμειναν στην 7η θέση. Τα λάθη ήταν που τους στέρησαν τα μετάλλια.

Οι χώρες που έλαβαν μέρος ήταν οι ακόλουθες, ΒΟΣΝΙΑ,ΓΑΛΛΙΑ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΠΟΛΩΝΙΑ,ΜΑΡΟΚΟ,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,ΡΩΣΙΑ,ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ,ΟΥΓΓΑΡΙΑ και ΒΕΛΓΙΟ.

 

Δήλωση προπονητή Δημήτρη Μπουντάκη.

Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών. Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα ειδικά με τον Γιάννη και τον Φραζη. Βέβαια τα λάθη είναι κάτι φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία και γι αυτό πάμε συνέχεια σε διοργανώσεις για να αποκτήσουμε εμπειρία και να είμαστε έτοιμοι για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που είναι και ο βασικός μας στόχος.

Όσο για την Ελένη Μαγκουλια το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αυτό το κορίτσι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο και πάνω από όλα έχει όρεξη για δουλειά. Η Ελένη ήδη έχει αρχίσει και κτίζει το όνομα της. Περιμένουμε πολλά από την αθλήτρια μας.

Όσο για τον Γιάννη και τον Φραζη είναι και οι δυο αθλητές με πολύ μεγάλες προοπτικές.

Το ότι έκαναν δυο νίκες και δυο ήττες και δεν πήραν μετάλλιο δείχνει και το πόσο δύσκολο είναι να διακριθείς στο άθλημα του τζούντο. Στο συγκεκριμένο τουρνουά είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι ηλικίες από 2005 έως 2009 και στις φωτογραφίες μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλη συμμετοχή υπήρχε. Στο τζούντο θα πρέπει μέσα σε μια μέρα να κάνεις 5 αγώνες και για να καταφέρεις να μπεις στα μετάλλια θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 4 νίκες. Αυτό δείχνει και το πόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας έχει σαν άθλημα!

Είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά και για τη δουλειά που γίνεται μέσα στο σύλλογο. Τα τελευταία 5 χρόνια αυτή η ομάδα έχει φέρει τις περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις για την Κάλυμνο.

 

 

Ο “Αθλητικός Σύλλογος Νέων Καλύμνου” για άλλη μια φορά την εταιρία HALIKOSGROUP για την κάλυψη των εξόδων των αθλητών μας. Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να έχουμε χορηγό μια τόσο δυνατή εταιρία. Εμείς από την μεριά μας θα κάνουμε τα πάντα για να τον ευχαριστήσαμε και να τον κάνουμε υπερήφανο χορηγό.

Όπως σε κάθε διοργάνωση που πηγαίνουμε έτσι και τώρα θα του αφιερώσουμε το μετάλλιο της μικρής Ελένης !