Το μήλον της έριδος: Μανώλης Μουσελλής

1087

 

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85

Άρθρο που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου που κυκλοφορεί

Το συμβάν που έλαβε χώρα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 11, Οκτωβρίου 2106 και που αφορούσε την πρόταση του Δημάρχου Καλυμνίων για το θέμα της έγκρισης της μετακίνησης αιρετών και τρίτων στο Ταρπον Σπρίγκς κατόπιν προσκλήσεως του εκεί Δημάρχου κ. Χρυσόστομου Αλαχούζου, χρήζει μιας βαθύτερης ανάλυσης. Αν ήξερε ο κ. Αλαχούζος ότι η πρόσκληση του να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Καλύμνιων στην τελετή των Θεοφανείων θα προκαλούσε τέτοια αναστάτωση στο Δ. Σ. ίσως και να μην την έκανε. Είναι όμως χαρακτηριστική αυτή η αντίδραση από την πλευρά των τοπικών μας αρχόντων, δηλαδή να μετατρέπουν σε κοκορομαχία μια συζήτηση που θα αποκόμιζε οφέλη για τον τόπο.

Προσωπικά μου δημιουργήθηκε η αίσθηση από την μείζονα αντιπολίτευση ότι η προτίμηση του Δημάρχου προς το πρόσωπο του κ. Μουσελλή να εκπροσωπήσει την παράταξη του αντί για τον κ. Μαστροκούκο, όπως θα ήταν αναμενόμενο, εμπεριείχε δόλο. Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω με τον κ. Μαστροκούκο, διότι ο κ. Γαλουζής ίσως να έχει πικράν πείραν από το τελευταίο τους ταξίδι στο Ντάργουιν της Αυστραλίας από την συμπεριφορά του κ. Μαστροκούκου εκεί.

Είναι πιθανό να μην ήθελε ο Δήμαρχος να διευκολύνει τον κ. Μαστροκούκο να μεταβεί στην Φλόριδα για να μην έχει την ευκαιρία να δικτυωθεί με τους εκεί παράγοντες και με τους εν δυνάμει ψηφοφόρους στο Τάρπον Σπριγκς. Σαφέστατα, ο κ. Γαλουζής ήθελε να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό δείχνει μια αδυναμία από την πλευρά του, δείχνει ότι φοβάται τον κ. Μαστροκούκο.

Αντί όμως, να αντιληφθεί ο κ. Μαστροκούκος αυτή την αδυναμία του κ. Γαλουζή και να την χρησιμοποιήσει υπέρ του, έχασε την ψυχραιμία του και ξεσπάθωσε, μη επιτρέποντας στον κ. Μουσελλή να μιλήσει και να εξηγήσει αν ήταν ενήμερος για την πρόταση αυτή ή όχι. Αυτή η βεβιασμένη αντίδραση του κ. Μαστροκούκου επίσης δείχνει φόβο, μάλιστα έδειξε σαν να μην πιστεύει ότι ο κ. Μουσελλής θα εκπροσωπούσε επάξια την παράταξη και ίσως και να νιώθει να απειλείται από εκείνον, σαν να αμφισβητεί ο κ. Μουσελλής την εξουσία του κ. Μαστροκούκου. Μήπως ο κ. Μαστροκούκος φοβάται μην του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του; Εύλογο ερώτημα. Επίσης παρατήρησα την παρουσία του κ. Μπούκη, πρόσεξα ότι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό. Τι να σημαίνει άραγε και αυτό; Βεβαίως, ο κ. Μαστροκούκος με τηλεοπτική του παρέμβαση προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με το να μας διαβεβαιώσει ότι έχει άριστες σχέσεις με τον κ. Μουσελλή, αλλά δεν με έπεισε.

Ο κ. Μουσελλής θεώρησε τιμή του που τον πρότεινε ο Δήμαρχος για το ταξίδι αυτό, και δήλωσε ότι πρέπει πρώτα να εξετάσει το θέμα σε προσωπικό επίπεδο πριν απαντήσει για το εάν δέχεται ή όχι την πρόταση αυτή.

Αξιολογώ πως καλώς φοβάται τον κ. Μουσελλή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Μουσελλής είναι ο κραταιός άνδρας της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, τα αποτελέσματα των εκλογών της Τοπικής Οργάνωσης το απέδειξαν αυτό. Του προτάθηκε μάλιστα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές να είναι υποψήφιος βουλευτής, αλλά αρνήθηκε. Ίσως έχει άλλα σχέδια για το πολιτικό του μέλλον, ίσως να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον τομέα της αυτοδιοίκησης. Επίσης οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνουν σαφές προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας την θέση του κ. Μουσελλή στην πολιτική σκακιέρα ακόμα πιο σθεναρή. Είναι γενικώς αποδεκτός ο κ. Μουσελλής, δυναμικός, έντιμος και διαθέτει ηγετική στόφα. Θα μπορούσε μάλιστα να ηγηθεί μιας δικής του δημοτικής παράταξης αν το ήθελε και θα είχε ευρεία αποδοχή η κίνηση αυτή.

Λογικό βρίσκω λοιπόν, να ταραχθεί ο κ. Μαστροκούκος, αλλά δεν έπρεπε να το δείξει. Επίσης ο κ. Γαλουζής με την καραμπόλα του αυτή, έδειξε και αυτός ανασφάλεια. Ο μόνος που βγαίνει από την αντιπαράθεση αυτή πιο ισχυρός είναι ο κ. Μουσελλής.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός