Δύο ηλεκτροφόρα τρίκυκλα για το πρόγραμμα ανακύκλωσης δώρισε στο Δήμο Νισύρου ο Γιάννης Χαλίκος.

3232
Νίκος Νίντος, "Νίσυρος", ακρυλικό σε καμβά

 Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Δύο ηλεκτροφόρα τρίκυκλα για το πρόγραμμα ανακύκλωσης δώρισε στο Δήμο Νισύρου ο Γιάννης Χαλίκος.

Ο Δήμος Νισύρου παρέλαβε τέσσερα ηλεκτροφόρα τρίκυκλα για να τα χρησιμοποιήσει για τις γενικές ανάγκες και για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης του Δήμου.

%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%b7

Τα δύο τρίκυκλα τα έκανε δωρεά στο Δήμο ο μεγάλος Καλύμνιος επιχειρηματίας Γιάννης Χαλίκος που εδρεύει στην Αυστραλία.

Ο Δήμος  Νισύρου τον ευχαριστεί θερμά. Θεωρεί ότι αυτή η κίνηση του, αποτελεί δείγμα πατριωτισμού και επίδειξη μέριμνας για το καλό της κοινωνίας και του τόπου μας.

Τα άλλα δύο ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα τα προσέφερε στον Δήμο η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης για να χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχει ξεκινήσει ο Δήμος.

Ο δήμος Νισύρου ευχαριστεί και όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η Ανακύκλωση πρέπει να γίνει μέρος της ζωής μας, και αυτό προσπαθεί ο Δήμος μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σ’ ένα καθαρό περιβάλλον και σε μια κοινωνία με αξίες, που σκέφτεται και για τις επόμενες γενιές.

Ο Δήμος Νισύρου έχει ξεκινήσει την προσπάθεια χρησιμοποίησης  ηλεκτροκίνητων οχημάτων για να μπορέσουμε με το χρόνο να αντικαταστήσουμε τα πετρελαϊκά καύσιμα των οποίων η καύση προκαλεί εκπομπές που έχουν μεγάλη επίπτωση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ταυτόχρονα τα ηλεκτροκίνητα τροχοφόρα συμβάλουν στην ελάττωση του θορύβου για μία πιο ποιοτική ζωή.

Ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και για αγορά ηλεκτροκίνητου απορριμματοφόρου.

Η  παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ταυτόχρονα η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα οδηγήσουν σε μηδενικούς ρύπους στο περιβάλλον και θα ελαχιστοποιήσουν τον μεγάλο κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής που είναι η μεγάλη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα που θα οδηγήσει στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας.