Δύο μπρούτζινα αγάλματα του «Καλύμνιου σφουγγαρά» παραγγελία του Γιάννη Χαλίκου έτοιμα να ταξιδέψουν για το Ντάργουιν.

8042

Τα έργα φιλοτέχνησε ο Καλύμνιος γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης

 

Δυο όμοια  μπρούτζινα αγάλματα που παριστούν τον «Καλύμνιο σφουγγαρά», παρήγγειλε ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας Γιάννης Χαλίκος,προκειμένου να μεταφερθούν στο Ντάργουιν της Αυστραλίας και να κοσμήσουν εκεί  κατάλληλους χώρους.

Τα έργα φιλοτέχνησε ο Καλύμνιος γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, είναι ήδη έτοιμα στο χυτήριο ( όπου και η φωτογραφία) και σύντομα θα ταξιδέψουν για το Ντάργουιν.

Είναι  ύψους 2,50 μέτρων με διαφορετικές χρωματικές πατίνες αφού  πρόκειται να φιλοξενηθούν στην ίδια πόλη.

Με πρωτοβουλία λοιπόν του διακεκριμένου συμπατριώτη μας Γιάννη Χαλίκου, θα τιμηθεί με δυο μνημεία ο Καλύμνιος Σφουγγαράς, ο αγωνιστής του βυθού και των κυμάτων  ο οποίος με το μοναδικής σκληρότητας  θαλασσινό επάγγελμα του, κράτησε τη ζωή στο νησί μας και είναι πια σήμερα, γνωστό στα πέρατα της οικουμένης ως «Κάλυμνος το νησί των σφουγγαράδων» !!

Σύντομα οι Καλύμνιοι του Ντάργουιν, που όπως όλοι μας, κατάγονται από σφουγγαράδες παππούδες, θα βουρκώνουν βλέποντας  το μπρούτζινο  Σφουγγαρά και φέρνοντας στο μυαλό του τις κόπους  και τους κινδύνους που ζούσαν καθημερινά οι πατεράδες μας.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός