Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, στη Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Σωματείων Ρόδου

800

Στη Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Σωματείων Ρόδου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, εκπροσωπήθηκε η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας», από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και αρμόδια επί του Αρχείου κ. Δέσποινα (Νταίζη) Καμπούρη και το Νομικό Σύμβουλο – Έφορο Ταμείου Νικήτα Μπόλκα, συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών, Παροικιακών Σωματείων Ρόδου.

Στην ειδική αναφορά που έγινε από τον Πρόεδρο κ.  Εγγλέζο για τη νεοσύστατη Ένωση Καλυμνίων, τονίσθηκε η σπουδαιότητα συμμετοχής ακόμα ενός Συλλόγου που προάγει τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Από τον Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών, Παροικιακών Σωματείων Ρόδου Νίκο Κωνσταντινίδη, υπεβλήθη πρόταση αδελφοποίησης των δύο Ομοσπονδιών, για περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής και των δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του ΚΕΚ Γεννηματάς, Περιφερειακός Σύμβουλος  Δημήτρης Τσοπανάκης, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει παράδοση μαθημάτων παραδοσιακών, μουσικών οργάνων.

Επίσης, από τον Πρόεδρο ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιο Αϊβάζη, ζητήθηκε η ενημέρωση του Οργανισμού εκ μέρους όλων των Συλλόγων της Ρόδου, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συμμετοχές σε εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  Ως προς αυτό, η κ. Καμπούρη και ο κ. Μπόλκας, δήλωσαν ότι η Ένωση Καλυμνίων, θα συμμετάσχει στην εκδήλωση για παραδοσιακά κάλαντα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, με τα Καλύμνικα Κάλαντα του Αγίου Βασιλείου.