Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλύμνου για τις συναντήσεις της αντιπροσωπείας στην Αθήνα για το θέμα των στεγάστρων και των προστίμων στα καταστήματα της παραλιακής.

1144

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων του Δήμου Καλυμνίων εκδόθηκε το  δελτίο τύπου αναφορικά με τις συναντήσεις του Δημάρχου και  της αντιπροσωπείας  του Δήμου στην Αθήνα για το θέμα των στεγάστρων και των προστίμων στα καταστήματα της παραλιακής.

Σχετικό ρεπορτάζ για τη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,είχαμε παρουσιάσει από το kalymnos-news.gr την περασμένη Τρίτη αμέσως μετά τη συνάντηση,που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου:

Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις του Δημάρχου κου Ιω. Γαλουζή στο πλαίσιο της μετάβασής του  στην Αθήνα στις 8-10 Νοεμβρίου.

Ο κος δήμαρχος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία των αντιπολιτεύσεων του δημοτικού συμβουλίου καθώς και από  εκπρόσωπο των καταστηματαρχών του νησιού, είχε συναντήσεις με τον νέο Υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Δωδεκανήσου κο Νεκτ. Σαντορινιό, στο Υ.Ε.Ν., παρουσία του βουλευτή του Νομού μας κου Ηλία Καματερού καθώς και υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπ. Οικονομικών  .

Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα που έχει προκύψει με τη νομιμότητα των στεγάστρων της παραλιακής ζώνης του νησιού μας καθώς και η επιβολή προστίμων, που προβληματίζει έντονα τον τελευταίο καιρό τους επιχειρηματίες συμπατριώτες μας.

Ως βέλτιστη  λύση προκρίθηκε η αντιμετώπιση του ζητήματος στη βάση της νομιμότητας, μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα προωθηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα  από πλευράς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας .

Το εξειδικευμένο ζήτημα των στεγάστρων θα αντιμετωπισθεί μέσα από τη σύνταξη μιας συνολικής μελέτης ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του νησιού, η οποία θα συνταχθεί άμεσα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλύμνου και θα τεθεί σε εφαρμογή στο συντομότερο δυνατό.

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στο σημείο αυτό θεωρείται, η παράταση χρόνου που πρόκειται να δοθεί, από πλευράς των ελεγκτικών μηχανισμών, έως ότου ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί η μελέτη ανάπλασης και  το «πάγωμα» στην επιβολή των δυσβάσταχτων προστίμων στους καταστηματάρχες του νησιού μας.

Τέλος, αναφορικά με τα πρόστιμα, που έχουν ήδη επιβληθεί, υπογραμμίστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες , ότι οι καταστηματάρχες έχουν δικαίωμα άσκησης προσφυγών, οι οποίες θα εξεταστούν στη βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός