«Μαθήματα δημοσιογραφίας» επιχείρησε να δώσει ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής. Η απάντηση από το kalymnos-news.gr.

1842

Με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη του Δημάρχου Καλυμνίων στους δημοσιογράφους Μ.Χαραμαντά και Μπέτυ Μαίλλη, που προβλήθηκε σήμερα απόγευμα της Παρασκευής 11-11-2016 στην εκπομπή «Εν Καλύμνω» και επειδή ο κ. Γαλουζής φωτογράφισε τόσο την εφημερίδα μας «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» όσο και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα kalymnos-news.gr,  οφείλουμε πολύ σύντομα να δώσουμε απάντηση, στην απόπειρα λογοκρισίας που επιχείρησε,  αλλά και στο μίνι σεμινάριο δημοσιογραφίας που είχε την καλοσύνη να μας προσφέρει.

1.Με τρόπο επιδεικτικό εδώ και 27 περίπου μήνες  ο κ. Γαλουζής που βρίσκεται στο δημαρχιακό θώκο, αγνοεί τόσο την έντυπη έκδοση της « ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» όσο και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα kalymnos-news.gr .

2.Θεωρεί ως καλλίτερο μέσο προβολής των απόψεων του, το να «βγαίνει στο γυαλί»!!

  1. Στους 27 σχεδόν μήνες θητείας της Δημοτικής Αρχής, οι συνεντεύξεις τύπου που παραχώρησε ο κ. Γαλουζής προς τα τοπικά ΜΜΕ για θέματα γενικού ενδιαφέροντος και για σοβαρά θέματα που απασχολούν την Καλυμνιακή κοινωνία, δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Απλά να του θυμίσουμε ότι  οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, παραχωρούσαν σχεδόν κάθε εβδομάδα τακτικές συνεντεύξεις, ενημερώνοντας τον κόσμο και απαντώντας σε ερωτήματα που μετέφεραν οι δημοσιογράφοι και που ενδιέφεραν την τοπική κοινωνία

4.Ο κ. Γαλουζής με αυτά που είπε, έδειξε ότι δεν γνωρίζει τη διάκριση που υπάρχει μεταξύ ρεπορτάζ και άρθρων γνώμης, έννοιες που προφανώς συγχέει .

Το ρεπορτάζ γίνεται από δημοσιογράφο κατόπιν έρευνας δημοσιογραφικής. Ενώ τα άρθρα γνώμης εκφράζουν αυτό που λέει και το όνομα τους, μία γνώμη, μια άποψη.

Αναφορικά για τα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, έχουμε αποδείξει στα 15 χρόνια που εκδίδεται η εφημερίδα μας, ότι είναι έγκυρα, αποκαλυπτικά, ακριβέστατα, τεκμηριωμένα, επίκαιρα και πάντα πιάνουν το σφυγμό της τοπικής  κοινωνίας.

Για τα άρθρα που δημοσιεύονται και φιλοξενούνται τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας, γράφονται από αξιόλογους συνεργάτες μας και  συμπολίτες μας που μπορεί να μην δηλώνουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, έχουν όμως άποψη, τους ενδιαφέρουν τα κοινά και εκφράζουν μέσα από τις στήλες της εφημερίδας μας  ελεύθερα τις θέσεις και απόψεις του.

Οι στήλες της εφημερίδας μας είναι γνωστόν τοις πάσι, ότι είναι ανοικτές σε όλους τους συμπολίτες μας για να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, ακόμη κι αν δεν συμφωνούμε ή αυτές στρέφονται ακόμη και κατά της εφημερίδας μας . Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα επιχειρούσαμε να λογοκρίνουμε ή να αποκλείσουμε .

  1. Όπως στις στήλες της εφημερίδας μας φιλοξενούμε τα διάφορα άρθρα συνεργατών μας ή συμπολιτών μας,  το ίδιο κάνουμε με τα πάσης φύσεως δελτία τύπου και ανακοινώσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των αντιπολιτεύσεων.

Αν λοπόν ο κ. Γαλουζής  δεν συμφωνεί με αυτά που γράφουμε, αντί να αναλίσκεται στο να  παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας, ας στείλει τις απόψεις του, να τις φιλοξενήσουμε στις στήλες μας,  τόσο της έντυπης όσο και της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας.

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός