Με διαδικασίες «Fast Track» η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων στις τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμμβουλίου Καλύμνου.

1332

Με διαδικασίες «Fast Track» πραγματοποιήθηκε η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων στις τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.

Να θυμίσουμε ότι για σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 ήταν προγραμματισμένες τρεις τακτικές συνεδριάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου σε διαφορετικές ώρες όπως παρακάτω:

Στις 16:30 με μοναδικά θέματα  την Έγκριση Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2015 και την Έγκριση Απολογισμού οικονομικού έτους 2015

Στις 18:00 με 14 διάφορα θέματα στο πινάκιο και

Στις 20:00 με δύο μοναδικά θέματα την Έγκριση Προϋπολογισμού Δήμου Καλυμνίων οικονομικού έτους 2017 και την Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Καλυμνίων και ΝΠΔΔ αυτού οικονομικού έτους 2017

Η μείζων μειοψηφία του Ι.Μαστροκούκου, μίλησε για « Θεσμική εκτροπή στην σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» σε επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο του ΔΣ και σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν παραβρέθηκε σε καμία από τις συνεδριάσεις των τριών  διαφορετικών Δημοτικών Συμβουλίων.

Από την Ελάσσονα μειοψηφία παραβρέθηκε η δημοτική σύμβουλος Σεμίραμις Ψαρομπά.Ο επικεφαλής Δημήτρης Διακομιχάλης βρισκόταν εκτός Καλύμνου και επέστρεψε σήμερα βράδυ.

Η Σεμίραμις Ψαρομπά κατήγγειλε και αυτή τον ορισμό τριών διαφορετικών συνεδριάσεων την ίδια ημέρα και ζήτησε κάποια σημαντικά θέματα που περιλάμβανε το πινάκιο της 2ης Συνεδρίασης να αναβληθούν και να  επανέλθουν σε επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθούν με την παροουσία και των αντιπολιτεύσεων.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι θα παρακαλουθήσει και τις τρεις συνεδριάσεις του ΔΣ αλλά θα δηλώσει σε όλα τα θέματα παρούσα.

Τα θέματα που πρότεινε η Σεμίραμις Ψαρομπά να αναβληθούν ήταν:

1.Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης επί του παραλιακού μετώπου(ζώνη λιμένα)

2.Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την ανάθεση μελέτης εκπόνησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

3.Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αξιοποίηση των Ιαματικών Θερμοπηγών και εξουσιοδότηση Δημάρχου  όπως υπογράψει οτιδήποτε σχετικό για την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, επενδυτικών προτάσεων, νομικής διερεύνησης και σύνταξης φακέλου διαγωνισμού

Από τις υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις η Παράταξη του Γ.Μαύρου απουσίαζε, αφού και τα 2 μέλη της βρίσκονται στο εξωτερικό, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Χούλης παρέστη στη 2η και 3η συνεδρίαση.

Να σημειώσουμε ότι στη 2η συνεδρίαση εκτός από τα 14 θέματα που υπήρχαν στο πινάκιο η Δημοτική αρχή έφερε άλλα 4 θέματα εκτός  ημερήσιας διάταξης!!

Το θέμα για τη «Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την ανάθεση μελέτης εκπόνησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου» αναβλήθηκε .

Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής είπε, ότι το αναβάλλει επειδή ζητήθηκε από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Όταν η Σεμίραμις Ψαρομπά σημείωσε ότι και για άλλα σοβαρά θέματα  ζήτησε αναβολή αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό , ο Ι.Γαλουζής απάντησε ότι θα ήθελε να είναι παρών και ο κ. Διακομιχάλης ,επειδή επί Δημαρχίας του είχε γίνει η ανάθεση εκπόνησης μελέτης ΓΠΣ την οποία δεν προχώρησε η σημερινή Δημαρχία, διότι  θεώρησε ότι ήταν ασύμφορη.

Και όπως δήλωσε, μετά από έρευνα αγοράς, οι τιμές που βρέθηκαν είναι κατά πολύ φθηνότερες από αυτή που είχε πετύχει η Δημαρχία Διακομιχάλη.

Για το άλλο θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αξιοποίηση των Ιαματικών Θερμοπηγών και εξουσιοδότηση Δημάρχου  όπως υπογράψει οτιδήποτε σχετικό για την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, επενδυτικών προτάσεων, νομικής διερεύνησης και σύνταξης φακέλου διαγωνισμού» παρά τις προτάσεις τόσο της Ελάσσονος αντιπολίτευσης όσο και του Δημοτικού συμβούλου Σάκη Χούλη να αναβληθεί για επόμενη συνεδρίαση αυτό το σημαντικό θέμα, προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις απ’όλες τις πλευρές , ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής ήταν ανένδοτος.

 Με αυταρχικό τρόπο είπε ότι θα συζητηθεί το θέμα για να ληφθεί απόφαση. Μάλιστα άφησε αιχμές για τους προκατόχους του, ότι δεν έκαναν τίποτα και η δική του Δημοτική αρχή είναι αυτή που πέτυχε την πιστοποίση των Θερμοπηγών.

Προφανώς  ο κ. Γαλουζής τα είπε αυτά εκμεταλλευόμενος την απουσία του Δημήτρη Διακομιχάλη ,αφού είναι γνωστό τοις πάσι, ότι είναι ο  άνθρωπος που έτρεξε το θέμα της πιστοποίησης και της αξιοποίησης των θερμοπηγών .

Με διαδικασίες  «Fast Track» και χωρίς  καμία περαιτέρω συζήτηση, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και μονομερώς από του δημοτικούς  συμβούλους της δημοτικής  πλειοψηφίας, η εξουσιοδότηση Δημάρχου  όπως υπογράψει οτιδήποτε σχετικό για την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, επενδυτικών προτάσεων, νομικής διερεύνησης και σύνταξης φακέλου διαγωνισμού για την αξιοποίηση των Ιαματικών Θερμοπηγών.

Με τις ίδιες συνοπτικές διαδικασίες εγκρίθηκαν Τεχνικό πρόγραμμα,  Προϋπολογισμός Δήμου Καλυμνίων οικονομικού έτους 2017 και Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Καλυμνίων και ΝΠΔΔ αυτού οικονομικού έτους 2017

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός