Για να θυμηθούμε και ιστορία, η διάρκεια του «Πελοποννησιακού Πολέμου» ήταν 27 χρόνια και έληξε με αποφασιστική νίκη των Σπαρτιατών και την καταστροφή της Αθήνας.
Εδώ στην Κάλυμνο «ο πόλεμος των στεγάστρων» ήδη έχει μπει στο 13ο έτος και συνεχίζεται με κάποιες ανακωχές κατά περίoδους, με τις Δημοτικές Αρχές να υποχωρούν μόλις αντιλαμβάνονται το πολιτικό κόστος.
Η παραπάνω φωτογραφία είναι πριν 13 χρόνια ,όταν η Δημαρχία Ρούσσου με τη συνδρομή αστυνομικών και κλιμακίου υπαλλήλων του Δήμου, επιχείρησε να κατεδαφίσει στέγαστρο σε κατάστημα της παραλιακής.
Τελικά η τότε Δημαρχία, όχι μόνο υποχώρησε ατάκτως, αλλά προχώρησε στην κατασκευή 11 ακόμη στεγάστρων στην ίδια περιοχή και μάλιστα με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και η σημερινή Δημοτική Αρχή ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο , δηλώνοντας ότι θα είναι αμείλικτη στο θέμα των στεγάστρων και ότι θα προχωρούσε στην άμεση κατεδάφιση τους .
Όμως με το «πρώτο μπαμ» των καταστηματαρχών, που με την μαζική τους παρουσία στην αίθουσα του ΔΣ Καλύμνου έστειλαν το δικό τους μήνυμα και εξανάγκασαν και έσυραν τη Δημοτική Αρχή στη συζήτηση του θέματος ως μοναδικού στην εν λόγω συνεδρίαση, οι Δημοτικοί άρχοντες όχι μόνο έδειξαν ότι υποχώρησαν, αλλά άλλαξαν και ρότα!!
Βλέπετε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ήταν κάτι που η εφημερίδα μας είχε επισημάνει και πριν ένα χρόνο, όταν η Δημοτική Αρχή μονομερώς και αγνοώντας προκλητικά τις αντιπολιτεύσεις, και με μεγαλοστομίες ξεκινούσε μία νέα φάση του «πολέμου των στεγάστρων».