Πλημμύρισε από γαλανόλευκες η ακριτική Ψέριμος.(video)

7633

 Μία  πρωτοβουλία του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ

στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου

 

Πλημμύρισε από γαλανόλευκες σημαίες η ακριτική Ψέριμος.

Την περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 μοιράστηκαν σε όλους του μόνιμους κατοίκους της Ψερίμου γαλανόλευκες σημαίες.

Η πρωτοβουλία ήταν του πρώην Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και μετέπειτα υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου.

%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7%cf%83-%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83

Το ερέθισμα ο στρατηγός το έλαβε, από την επίσκεψη τον περασμένο Αύγουστο στην Ψέριμο της Ευτυχίας Φράγκου, δημοσιογράφου.

Η Ευτυχία μετέφερε στον πατέρα της Φραγκούλη Φράγκο, τις άριστες εντυπώσεις της, από μία ακριτική Ψέριμο που αναβλύζει Ελλάδα, που τα χρώματα του μπλε και του λευκού κυριαρχούν παντού ,που πάνω στους βράχους είναι ζωγραφιμένες ελληνικές σημαίες, που σε όλα τα σπίτια και τα καταστήματα του νησιού κυματίζουν Βυζαντινές και Ελληνικές σημαίες.

 Ο Φραγκούλης Φράγκος δεν έχασε την ευκαρία να γράψει ένα σχετικό κείμενο και να το εμπλουτίσει με τις φωτογραφίες της Ευτυχίας και να το αναρτήσει  στο  site «TO ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ». Μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ .

Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί.

Εξασφάλισε 50 Ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες της Εκκλησίας βυζαντινές,μέσω ενός φίλου του, του Σάκη Σαββάογλου και φρόντισε να τις στείλει στους Ψεριμιώτες.

Είχε σκοπό να επισκεφτεί ο ίδιος την ακριτική Ψέριμο, αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν του το επέτρεψαν αυτή την χρονική στιγμή.

Φρόντισε όμως να επικοινωνήσει με το συμμαθητή του, από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Γεώργιο Δρόσο που διαμένει στην Κάλυμνο , διευθυντή της έντυπης εφημερίδας «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και του kalymnos-news.gr ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει και να παραδώσει τις σημαίες στους μόνιμους κατοίκους της Ψερίμου.

 Ο Γιώργος Δρόσος την περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου2016 μαζί με τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών της περιοχής Γιάννη Νομικάριο επισκέφτηκαν την Ψέριμο και παρέδωσαν στους 25 περίπου μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού τις 50 σημαίες. Επίσης παρέδωσαν σημαίες της εκκλησίας (βυζαντινές) στον εφημέριο του ΙΝ. της Παναγιάς του νησιού  της  ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ π. Νικόλαο Κλήμη .

Οι στιγμές που καταγράφηκαν ήταν συγκινητικές. Παρά τα δικαιολογημένα παράπονα τους για την εγκατάλειψη τους από την ανάλγητη πολιτεία, οι λιγοστοί κάτοικοι της Ψερίμου , συνεχίζουν να παραμένουν πάνω απ΄όλα αγέρωχοι ακρίτες, υπερασπιζόμενοι με υψηλό φρόνημα τον  βράχο που γεννήθηκαν ,τον βράχο που συνεχίζουν να  ζουν παρά τις αντίξοες συνθήκες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα σε φίλους και εχθρούς , ότι είναι οι υπερήφανοι φρουροί των συνόρων μας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και video από την επίσκεψη της περασμένης Παρασκευής, καθώς και ένα οδοιπορικό στο ακριτικό νησί με drone όπως τα κατέγραψε ο φακός του kalymnos-news.gr και ο Δημήτρης Δρόσος.

Σχετικό ρεπορτάζ του Μάμα Χαραμαντά και της Μπέτυς Μαίλλη θα παρουσιαστεί επίσης σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στην εκπομπή «Εν Καλύμνω» από το ΑΙΓΑΙΟ TV στις  15.00.

1

8

2

3