Το εστιατόριο-ταβέρνα Πολίτικες Γεύσεις (στο στενό πίσω απο την Alpha Bank) μοιράζεται μαζί μας ορισμένες συνταγές….. Για σήμερα έχουμε:
ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΑ
-1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη ή 4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε μισό φλιτζ. τσαγιού γάλα
-Κουταλιά σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
-Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-6 κουταλιές λάδι ελαιόλαδο
-1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
-Αλάτι
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
-Βραστά αυγά 6-8 ανα κιλό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
-1 φλυτζάνι λάδι
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-2 ντομάτες φρέσκιες (προεραιτικά) πολτοποιημένες
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη (προεραιτικά)
-Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά, να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) και πάνω του απλώνουμε το μείγμα με τον κιμά σε σχήμα παραλληλόγραμου. Στην μέση και κατά μήκος στρώνουμε τα βραστά αυγά χωρίς το κέλυφος .
Σηκώνουμε τις δυο απέναντι πλευρές από το χαρτί και τις ενώνουμε, ώστε ο κιμάς να σκεπάσει τα αυγά και να σχηματίσει το ρολό. Κλείνουμε σφιχτά το χαρτί και διπλώνουμε τις άκρες του όπως ακριβώς κάνουμε και στα πακέτα. Βάζουμε το ρολό σε ταψί φούρνου και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Αφου ψηθεί το ρολό μας το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα.
-Όταν ψηθεί το ρολό, αφού ανοοίξουμε το χαρτί, κρατάμε το ζωμό που έχει μείνει μέσα και περιχύνουμε στο ρολό και την σάλτσα.
Και για όσους δεν έχουν χρόνο για να μαγειρεύουν, μπορούν να δοκιμάσουν τις πολίτικες γεύσεις στις “Πολίτικες Γεύσεις” κάθε μέρα απο τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τις 23:30 το βράδυ!!