Τα σύνορα της …καρδιάς του Ερντογάν και τα σύνορα των αλησμόνητων πατρίδων του Ελληνισμού. Άρθρο του Δημήτρη Διακομιχάλη

1053

Άρθρο του τ.Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου  mignatiou.com

Η καθημερινή αναφορά του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για τα σύνορα της καρδιάς του, υπονοώντας τα εκτεταμένα σύνορα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αμφισβητώντας ουσιαστικά τη συνθήκη της Λωζάνης που αποτελεί διεθνές Δίκαιο από το 1923, μου δίνει το δικαίωμα ως απλός Έλληνας πολίτης να σκεφθώ και εγώ ανάλογα όπως ο πρόεδρος Ερντογάν και να αναφερθώ στα σύνορα των αλησμόνητων πατρίδων του Ελληνισμού. “Πόντος, Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη, Βόρεια Ήπειρος, Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος, Τένεδος, Κύπρος”.

Αυτό το δικαίωμα θα συμφωνήσει ο Πρόεδρος Ερντογάν το έχει και η δική μου τουλάχιστον καρδιά, αλλά και όλων των Ελλήνων να αναπολούμε όλες αυτές τις αλησμόνητες πατρίδες, σεβόμενοι όμως το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Λωζάνης, χωρίς να μας εμποδίζει κανείς να κάνουμε μια δρασκελιά από τα ελληνικά νησιά και να βρεθούμε στη χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη λέγοντας ότι αυτή η πόλις μέχρι πρόσφατα ήταν Ελληνική. Όμως κύριε πρόεδρε, επειδή προέρχεσθε από την Αυτοδιοίκηση και εγώ είμαι ενεργός αυτοδιοικητικός τα τελευταία τριάντα χρόνια πέντε χρόνια και εμείς οι αυτοδιοικητικοί που είμαστε πιο κοντά και καθημερινά δίπλα στο Λαό, καλό είναι να εργαστούμε μαζί, σεβόμενοι τις διεθνείς συνθήκες, την συνθήκη της Λωζάνης, το ισχύον status στο Αιγαίο με τα Ελληνικά νησιά, προκειμένου οι Λαοί των δύο χωρών μας να ζήσουν Ειρηνικά και δημιουργικά προς όφελος όλων μας.

Σε διαφορετική περίπτωση η ιστορία κύριε Πρόεδρε θα είναι αμείλικτη για όποιον τολμήσει να ανατρέψει βίαια το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει σήμερα.

Βέβαια εσείς κ. Ερντογάν πέρα από τις αναφορές σας στα σύνορα της καρδιάς σας, συνεχίζετε με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις στο Αιγαίο με τα μαχητικά σας, αμφισβητώντας προκλητικά τον Εθνικό Εναέριο χώρο της πατρίδας μου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς 16 νησιών κατά παράβαση των ισχυουσών διεθνών συνθηκών ( Συνθήκη της Λωζάνης, που στα άρθρα 12 και 16 αναφέρεται ρητά ότι η Τουρκία παραιτήθηκε παντός δικαιώματος και οποιουδήποτε τίτλου επί νήσων κειμένων πέραν των τριών μιλίων από τις ακτές της,  Συνθήκη των Παρισίων για τα Δωδεκάνησα) πρακτική που πρέπει να γνωρίζετε ότι μας αναγκάζει ως χώρα να κάνουμε ότι απαιτείται για να διασφαλίσουμε την ειρήνη στη περιοχή με παράλληλη διαφύλαξη της Εθνικής ακεραιότητας και την Εθνική μας ανεξαρτησία. Γι’ αυτό μπροστά σ’ αυτή τη  σκληρή πραγματικότητα θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος της χώρας στο σύνολο του να αφήσει τις υπεραπλουστεύσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του πανούργου ανατολίτη Ταγίπ Ερντογάν ότι δήθεν αυτά τα κάνει γιατί έχει εσωτερικά προβλήματα και να σταματήσουν να διατυπώνονται αντιδράσεις καφενιακού επιπέδου. Ο Τούρκος Πρόεδρος καθημερινά αφιονίζει τα στίφη ιδιαίτερα των νέων μουσουλμάνων , θυμίζοντας τους την έκταση που είχε η Οθωμανική αυτοκρατορία πριν την Συνθήκη της Λωζάνης, ανεβάζοντας τους παράλληλα στα ύψη τον μουσουλμανισμό τους, όταν εδώ στη χώρα μας δυστυχώς γίνεται οργανωμένη προσπάθεια να μας καταστήσουν με τις επιλογές τους ουδετερόθρησκο κράτος. Οι θέσεις αυτές του Ερντογάν είναι συνέχεια της πολιτικής Ολάζ ο οποίος ήθελε την Φιλανδοποίηση της χώρας μας. Σήμερα με τον Ερντογάν αυτό δεν αρκεί, γιατί αυτός θέλει να διαμορφώσει γύρω από την χώρα του, ένα ζωτικό χώρο, που χωρίς τον έλεγχο της Ελλάδας αυτό το εγχείρημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η χώρα μας είναι για την Τουρκία η πύλη προς τη Δύση που διαμορφώνει και τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.

Οι πολιτικοί ταγοί της χώρας οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι επειδή σ’ ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ούτε οι χώρες της Ευρωζώνης ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση μα ούτε και το ΝΑΤΟ θα μας υποστηρίξουν αφού θα το παίξουν και πάλι Πόντιοι Πιλάτοι, επειδή η Τουρκία έχει πληθυσμό 80 εκατομμύρια, ενώ η Ελλάδα μόλις 10 εκατομμύρια κατοίκους, θα πρέπει η χώρα να είναι έτοιμη στρατιωτικά χωρίς εκπτώσεις.

Μπροστά λοιπόν σ’ αυτό το ομιχλώδες τοπίο με τα όσα συμβαίνουν τόσο στη γειτονική χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου επιβάλλεται άμεσα να συνεννοηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να στείλουν όλοι μαζί ένα μήνυμα, καθαρά Ελληνικό. Ότι άμεσα θα σταματήσει η φτωχοποίηση του Λαού μας και ότι θα υπάρξει χάραξη Εθνικής Στρατηγικής σε βάθος χρόνου λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα και τις ανακατατάξεις στη Ν.Α. Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτής της Εθνικής Στρατηγικής επιβάλλεται:

1.Να προχωρήσει η θεσμοθέτηση και λειτουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα υπάγεται απευθείας στο Πρωθυπουργό της χώρας. Ένα όργανο παράγωγής πολιτικής, το οποίο θα μπορεί να αναλύει και να αντιμετωπίζει σωστά τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ζητήματα ασφάλειας και άμυνας και να είναι έτοιμο στη διαχείριση κρίσεων.

2.Το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδα-  Κύπρος ενιαίος χώρος παρά τις οικονομικές δυσκολίες που περνά η χώρα, πρέπει να είναι ο ισχυρός αποτρεπτικός βραχίονας της χώρας μας και των αδερφών μας Κυπρίων.

3.Γι’ αυτό σε καμμιά δε περίπτωση δεν πρέπει να κλείσει άρον άρον το Κυπριακό και η λύση που θα δοθεί να στηρίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής Ανεξάρτητης Χώρας εκ μέρους της Τουρκίας. Δεν νοείται επιτέλους λύση στο κυπριακό με τη παρουσία στο νησί στρατευμάτων κατοχής και την ύπαρξη εγγυητριών δυνάμεων.

Και επειδή έκανα αναφορά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά ο Ελληνικός λαός και η χώρα, επιβάλλεται οι Έλληνες εφοπλιστές που κρατούν την Ελληνική Σημαία στα πέρατα του κόσμου πρώτη, ξεπερνώντας με διαφορά άλλες μεγάλες χώρες, όπως Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, ΗΠΑ κ.λ.π με τον Ελληνόκτητο στόλο η αξία του οποίου ανέρχεται στα 108,00 δις δολάρια, να μιμηθούν τον αείμνηστο Γεώργιο Αβέρωφ ο οποίος διέθεσε 8.000.000 χρυσές δραχμές που αντιστοιχούσε στο 20% της συνολικής κληρονομιάς του, που παραχώρησε με διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου το1899 για την απόκτηση του θωρηκτού Γ. Αβέρωφ και να στηρίξουν οικονομικά αυτή την ώρα τα αναγκαία εξοπλιστικά προγράμματα και για τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αδυνατεί η πολιτεία να τα υλοποιήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ανισορροπία δυνάμεων που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω των μεγάλων περικοπών στο προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι εφοπλιστές της χώρας ας βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη τους μιας και η πολιτεία σταθερά και διαχρονικά τους αντιμετωπίζει με ξεχωριστό τρόπο όσον αφορά τη φορολόγηση τους με τα ξεχωριστά προνόμια.

Αυτή η πρόταση ας μην θεωρηθεί ρομαντική, γιατί είναι γνωστές οι μεγάλες εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων εφοπλιστών και των άλλων μεγάλων πλούσιων οικογενειών της χώρας οι οποίοι μπορούν να δράσουν πατριωτικά και να αποκατασταθεί και πάλι η απαιτούμενη ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και οι Έλληνες θα ευγνωμονούμε για άλλη μια φορά αυτούς τους ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κρατούν πάντα ψηλά την Ελλάδα μας.