«Φύση Χωρίς Σκουπίδια»από το 2o Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου και βράβευση του.

3564

Στα τέλη Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, βραβεύτηκαν 13 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) απ’ όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στα 13 αυτά σχολεία, που επιλέχθηκαν από επιτροπή της Εταιρίας, βρισκόταν και το 2ο Δημοτικό Πόλεως Καλύμνου.

Εκπαιδευτικός του σχολείου η κ. Κλειδαρά Μαρία, που παραβρέθηκε, παρουσίασε τις δράσεις μας για τα περασμένα δυο έτη και παρέλαβε το βραβείο.

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%85%ce%ba-2%ce%bf-%ce%b4%cf%85%ce%bf

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη Περιβαλλοντική Μ.K.O. εθνικής εμβέλειας. Δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για τη φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει ως αποστολή της να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τόσο τους Έλληνες όσο και αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα για τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και να δραστηριοποιείται για την προστασία της.

Σήμερα, οι δράσεις της επικεντρώνονται σε τέσσερις κύριους άξονες: περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, προγράμματα προστασίας της φύσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση με πέντε προγράμματα διαχρονικά εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Για να επιτελέσει την αποστολή της βασίζεται σε εκτεταμένο δίκτυο επιστημόνων, μελών της και εθελοντών, καθώς και εκπαιδευτικών που μετέχουν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τα τελευταία χρόνια το 2ο Δημοτικό σχολείο συμμετέχει στο Δίκτυο «Φύση Χωρίς Σκουπίδια» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και είναι η δεύτερη φορά που βραβεύεται. Στο περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα του δικτύου συμμετέχουν πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί όχι απλά στο μάζεμα των σκουπιδιών αλλά, κυρίως, στην ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σε οικολογικά και περιβαλλοντικά θέματα, για μια φύση χωρίς σκουπίδια, για ένα καθαρό, νοικοκυρεμένο περιβάλλον.

Η διεύθυνση του Σχολείου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους/στις εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο δίκτυο καθώς και στους μικρούς μας μαθητές που με τον ενθουσιασμό τους και τις δράσεις τους έφεραν αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας που διαχρονικά υποστηρίζει τις δράσεις μας και συμβάλλει τα μέγιστα στο άνοιγμα του σχολείου μας προς την κοινωνία.

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός