Όταν ο Γιώργος Βασιλείου (ο τηλεοπτικός Θεοχάρης) επισκέφτηκε την Κάλυμνο πριν 10 χρόνια.

2248

Έφυγε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016 από τη ζωή ο Γιώργος Βασιλείου. Ο γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό ως “Στάθης Θεοχάρης” από την καθημερινή σειρά «Καλημέρα Ζωή» που προβαλλόταν για 13 ολόκληρα χρόνια  (26-11-1993 έως 31-3-2006). ηθοποιός, τον τελευταίο καιρό έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Και το πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στο σπίτι του, όπου πολεμούσε την ασθένεια κάτω από άνισες συνθήκες.

Ο ίδιος είχε μιλήσει για το πρόβλημά του ανοιχτά στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη προτρέποντας όλους να κόψουν το τσιγάρο: «Αυτό που έπαθα, το έπαθα από το τσιγάρο. Κάπνιζα δύο πακέτα την μέρα. Γι’ αυτό τώρα, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ένα πράγμα λέω σε όλους: “Κόψτε το τσιγάρο!”»

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε το 1950 στη Λαμία όπου και μεγάλωσε. Ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Υπήρξε βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία (2004 – 2007) και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας.

Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλούσε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του “Στάθη Θεοχάρη” της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006).

Ο Γιώργος Βασιλείου είχε επισκεφτεί πριν 10 χρόνια στις 23 Αυγούστου 2006 την Κάλυμνο, με την ιδιότητα του βουλευτή και του υπεύθυνου συντονιστή της ΝΔ για τις νομαρχιακές εκλογές και για τις δημοτικές  εκλογές στο Νομό Δωδεκανήσου.

Στην φωτογραφία βρίσκεται ανάμεσα στο Γιώργο Δρόσο ,διευθυντή της εφημερίδας μας και τον Μιχάλη Αλαχούζο, που ήταν υποψήφιοι Νομαρχιακοί σύμβουλοι με την Παράταξη του Βασίλη Υψηλάντη.