15 χρόνια «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ».

2172

2016: Το μακρινό ταξίδι μας στο Ντάργουϊν

15 χρόνια ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Συμπληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή  15 χρόνια από την 4η Νοεμβρίου 2001 , ημερομηνία που κυκλοφόρησε το 1ο φύλλο, της πρώτης  εβδομαδιαίας ,εφημερίδας που εκδίδεται στην  Κάλυμνο, της «Νησιωτικής Διαδρομής».

 Μία εκδοτική προσπάθεια  που στηρίχθηκε και στηρίζεται από τους  συμπατριώτες μας τόσο εδώ στην Κάλυμνο, όσο και εκτός, όπου φθάνει η εφημερίδα μας, δίνοντας μας κουράγιο για τη συνέχιση  έκδοσης της.

Πιστεύουμε ότι η εφημερίδα μας στα 15 χρόνια αυτά είχε μία  θετική παρέμβαση και έδωσε μία άλλη διάσταση στην τοπική ενημέρωση .

Η κριτική που ασκήσαμε ως εφημερίδα μπορεί κάποιες φορές να μην άρεσε σε κάποιους ,αλλά πιστεύουμε ότι ήταν θετική, γόνιμη υπεύθυνη, εποικοδομητική και στηρίζεται πάντοτε σε πραγματικά γεγονότα και στοιχεία και φυσικά όχι σε φημολογία.

Η τελευταία σελίδα με τη στήλη «Βολή κατά βολή» σχολίασε με το δικό της  τρόπο, με χιούμορ αλλά και με σοβαρότητα, με καυστικό τρόπο κάποιες φορές ,αλλά πάντα καλοπροαίρετα την καθημερινότητα και τα κακώς κείμενα.

 Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

Η χρονιά που πέρασε ,παρά την οικονομική κρίση που έχει πλήξει στο σύνολο του τον κλάδο των ΜΜΕ ,με εφημερίδες ιδίως Επαρχιακές να κλείνουν,  για την εφημερίδα μας  ήταν αρκετά παραγωγική  και πετυχημένη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι  η εφημερίδα μας είναι η μοναδική  εβδομαδιαία εφημερίδα  στην Περιφερειακή Ενότητα  Καλύμνου , που είναι καταχωρημένη στις επίσημες καταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Τύπου και έχει δικαίωμα για τις καταχωρήσεις του δημοσίου

Το μακρινό ταξίδι μας στο Ντάργουϊν

To 2016  για την εφημερίδα μας ήταν μια ξεχωριστή χρονιά αφού ξεκίνησε μία νέα εκδοτική μας προσπάθεια, και η νέα ειδική μας έκδοση ND News άνοιξε τα φτερά της από τον περασμένο Φεβρουάριο και πέταξε  στην Αυστραλία.

Μία ειδική έκδοση που απευθύνεται στους ομογενείς της μακρινής Ηπείρου της Αυστραλίας , με πρώτο σταθμό το Ντάργουιν ,την αδελφοποιημένη πόλη με την Κάλυμνο, όπου ζουν και δραστηριοποιούνται χιλιάδες Καλύμνιοι αλλά και Δωδεκανήσιοι.

Η εφημερίδα που όλες οι σελίδες της είναι έγχρωμες,  εκδίδεται κάθε μήνα και η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στο να φτάνει σε όλα τα σπίτια των ομογενών στο Ντάργουιν και αργότερα και σε άλλες πόλεις της Αυστραλίας όπου διαμένουν ομογενείς.

Σκοπός της έκδοσης αυτής, είναι η ενημέρωση των ομογενών μας με ειδήσεις απ’ όλα τα νησιά μας στα Δωδεκάνησα.

Σίγουρα η εκδοτική μας αυτή προσπάθεια αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ,που δεν θα το ξεκινούσαμε, αν δεν είχαμε την στήριξη της Καλυμνιακής Αδελφότητας και του Προέδρου της Γιάννης Χαλίκου ,αλλά και πολλών ομογενών που μας έδωσαν το κουράγιο και τα ερεθίσματα για να προχωρήσουμε και τους ευχαριστούμε  για την αμέριστη στήριξη που έχουμε.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ www.kalymnos-news.gr

Και φυσικά είναι χιλιάδες οι επισκέπτες  που καθημερινά ,απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη , επισκέπτονται  την ιστοσελίδα μας www.kalymnos-news.gr για να πληροφορηθούν τα νέα της Καλύμνου και των γύρω νησιών.

Θέλοντας να βελτιώσουμε την περιήγησή σας στον ιστότοπο του kalymnos-news.gr από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η λειτουργία  του αναβαθμισμένου και βελτιωμένου  site μας, για απλή και εύκολη πλοήγηση.

Το νέο site είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των υπολογιστών, των smartphones και των tablets.

Επισκεφθείτε και εσείς το νέο http://kalymnos-news.gr/ περιηγηθείτε και ενημερωθείτε για όλες τις δυνατότητες που σας παρέχει και τοποθετήστε το στα αγαπημένα σας site για να μαθαίνετε πρώτοι ,έγκυρα και έγκαιρα τα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο και στα γύρω νησιά ,στο Ντάργουιν , αλλά και την Ελληνική και Διεθνή επικαιρότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ιστοσελίδα μας www.kalymnos-news.gr κατέχει μία αξιοζήλευτη θέση μεταξύ των ηλεκτρονικών εφημερίδων στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το alexa.com και βρίσκεται μακράν μπροστά από τις άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες της Καλύμνου.