Ανησυχία και Προβληματισμό δημιουργεί η άφιξη 125 μεταναστών την Παρασκευή στην Κάλυμνο στην πλειονότητα τους Πακιστανοί, νεαρής ηλικίας και όλοι άνδρες (πλην μίας γυναίκας)

4728

Ανησυχία προκάλεσε η άφιξη 125  μεταναστών στην Κάλυμνο την περασμένη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 (δείτε σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ) που εντοπίστηκαν σε δύο περιστατικά στην θαλάσσια περιοχή Καλολίμνου, αφού έρχονται μετά από ένα μεγάλο διάστημα πολύ μικρών ή μηδενικών ροών.

Βεβαια η ανησυχία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και δημιουργείται εύλογος προβληματισμός αναφορικά με τη σύνθεση των «κυμάτων» αυτών που έφτασαν στην Κάλυμνο, λαμβανομένης υπ’οψιν και της χρονικής συγκυρίας που ο Ερντογάν απειλεί!!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kalymnos-news.gr από τους 125 μετανάστες οι 124 είναι άνδρες και μόνο μία γυναίκα. Η πλειονότητα τους είναι Πακιστανικής καταγωγής ,ενώ οι υπόλοιποι είναι από Αφρικανικές χώρες.

Στην πλειονότητα τους οι ηλικίες κυμαίνονται από 18– 35 ετών.

Βέβαια δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ότι τα 2 ιστιοφόρα σκάφη που τους μετέφεραν, βρίσκονται σε καλή κατάσταση, είναι σχεδόν πανομοιότυπα, οι 4 διακινητές που συνελήφθησαν είναι Ουκρανικής καταγωγής, τα σκάφη εντοπίστηκαν με διαφορά κάποιων ωρών στην θαλάσσια περιοχή Καλολίμνου.

%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%82

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών που δραστηριοποιείται στα απέναντι παράλια και είναι προφανές ότι με την άνεση που δρουν, δεν συναντούν κάποιο εμπόδιο από τις Τουρκικές Αρχές και ίσως εκτός της ανοχής να υπάρχει και συνεργασία.

Οι παραπάνω προβληματισμοί, είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν τις Ελληνικές αρχές και τα περιστατικά αυτά θα συσχετιστούν με αντίστοιχα  σε Λέσβο και Χίο την περασμένη Παρασκευή και τα όσα  είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφιχθέντες  στη Λέσβο να δίνουν πληροφορίες ότι σχεδόν όλοι από τους Αφρικανούς που επέβαιναν στις βάρκες και οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των 200, διέμεναν σε κλειστούς καταυλισμούς στη βορειοδυτική Τουρκία, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες «άνοιξαν» αφού εγκαταλείφθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Κλείνοντας να σημειώσουμε, ότι οι 125 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Κάλυμνο , φιλοξενούνται στους οικίσκους που έχουν στηθεί στην είσοδο του Λιμανιού και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα παραμείνουν στην Κάλυμνο ή θα προωθηθούν σε χώρους φιλοξενίας γειτονικών νησιών.

%ce%bb%cf%85%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%b9

Οι 4 διακινητές που έχουν συλληφθεί μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης που διεξάγει το Λιμεναρχείο Καλύμνου, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.