Αρκετά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν και στην Κάλυμνο.

2029

Αρκετά είναι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν και στην Κάλυμνο το τελευταίο διάστημα. Αρκετός κόσμος ταλαιπωρείται από τα συμπτώματα που είναι οι διάρροιες (συνήθως υδαρείς) και οι έμετοι.

Μάλιστα κάποια από τα άτομα νοσηλεύονται και στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου ,ενώ τα περισσότερα άτομα στα οποία εμφανίστηκε η γαστρεντερίτιδα και τα συμπτώματα είναι ήπια, την αντιμετωπίζουν στο σπίτι.

Να σημειώσουμε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κάνει σχετική ανάρτηση που αναφέρει:

Αύξηση της συχνότητας εμφάνισης γαστρεντερίτιδας από ιούς τη χειμερινή περίοδο 2016-2017
Σύμφωνα με πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της επίπτωσης των σποραδικών κρουσμάτων και επιδημιών από ιούς τις τελευταίες εβδομάδες, στη Χώρα μας.

Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται σε διάφορους ιούς. Οι συχνότεροι από αυτούς είναι οι νοροϊοί, οι ροταϊοί και οι αδενοϊοί (τύποι 40 και 41).
Τα κύρια συμπτώματα της ιογενούς γαστρεντερίτιδας είναι οι διάρροιες (συνήθως υδαρείς) και οι έμετοι. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να παρουσιάσουν ναυτία, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, κόπωση, ρίγη και σπανιότερα πυρετό. Ο πυρετός είναι κατά κανόνα χαμηλός. Στην πλειονότητα των ατόμων τα συμπτώματα είναι ήπια και υποχωρούν χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στο γιατρό.

(Έμφαση στην υγιεινή των χεριών)

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις (FAQs) για την ιογενή γαστρεντερίτιδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ πατήστε εδώ