Ποινή κάθειρξης 8 ετών σε κάτοικο Καλύμνου για αποπλάνηση ανήλικης.

2150

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, στη χθεσινή του συνεδρίαση, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 καταδίκασε κάτοικο Καλύμνου, σε ποινή κάθειρξης 8 ετών  για αποπλάνηση ανήλικης.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και  κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε ερήμην, με την παραπάνω ποινή, διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην Κάλυμνο στις 19 Ιανουαρίου 2012, ενήργησε ασελγείς πράξεις σε 14χρονη στην οικία της γιαγιάς του.

Να σημειώσουμε ότι την  επιμέλεια της ανήλικης είχε η μητέρα της, η οποία γνωριζόταν με τον κατηγορούμενο και με τον οποίο διατηρούσαν φιλική σχέση.
Η ανήλικη γνωρίστηκε προσωπικά με τον κατηγορούμενο μέσω εξαδέλφου της και έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία προσέγγισής της, μέσω ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων (κινητό τηλέφωνο).
Η ανήλικη στην κατάθεσή της δήλωσε ότι γοητεύτηκε από το πρόσωπο του κατηγορουμένου και για αυτό συναίνεσε η ίδια στο ερωτικό συναπάντημα, το οποίο συνέβη στις 19 Ιανουαρίου 2012 στην οικία της γιαγιάς του κατηγορουμένου.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του Ανακριτή της Κω, είχε αρνηθεί την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι αυτή ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα της ανήλικης η οποία διεκδικούσε ερωτικά αυτόν, ο οποίος όμως αντιστεκόταν σθεναρώς.