Τα ταξίδια στο εξωτερικό πολυμελών αποστολών του Δήμου Καλύμνου παλιά και τώρα.

1566

Θέμα κριτικής και καυστικών σχολίων εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας και του επικεφαλής της  Γιάννη Μαστροκούκου, έτυχε η σύνθεση της αντιπροσωπείας του Δήμου, που θα επισκεφτεί το Τάρπον Σπρίνγκς την περίοδο 2-10 Ιανουαρίου 2017, προκειμένου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των  Θεοφανείων.

Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος και 3 στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα

-Ο Δήμαρχος  Καλυμνίων, Γαλουζής Ιωάννης,

-Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ψαράς Γεώργιος,

– Ο Αντιδήμαρχος  Κώστας Ζαίρης

-Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ και της Επιτροπής Πολιτισμού, Διαμαντής Ιωάννης.

Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι.Μαστροκούκος, εστίασε την κριτική του στο γεγονός, ότι στην αντιπροσωπεία αυτή, δεν θα συμμετέχει κάποιος εκπρόσωπος από τις αντιπολιτεύσεις.

Να θυμίσουμε ότι, όταν το θέμα ήλθε στο δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση του Δημάρχου  ήταν εκτός των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, στην αντιπροσωπεία να συμμετέχει εκ των αντιπολιτεύσεων ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Μανώλης Μουσελλής.

Τότε υπήρξε έντονη αντίδραση εκ μέρους τους επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννη Μαστροκούκου, ο οποίος θεώρησε την πρόταση του Δημάρχου ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Παράταξης του και είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Τελικά ο Μανώλης Μουσελλής δεν συμμετέχει στην αποστολή για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι στην αποστολή δεν συμμετέχει κανείς εκπρόσωπος από τις αντιπολιτεύσεις και το λογικό θα ήταν οι αντιπολιτεύσεις να εκπροσωπούνται σε αυτά τα ταξίδια, αλλά έχουμε υποχρέωση να θυμίσουμε την τακτική που κατά κόρον ακολουθούσε η δημαρχία του Γ.Ρούσσου στα 8 χρόνια που βρισκόταν στο τιμόνι του Δήμου Καλυμνίων.

Οι αποστολές τότε ήταν πολυμελείς,τα ταξίδια μεγάλης διάρκειας και συμμετείχαν στελέχη μόνο από τη Δημοτική Αρχή ,ενώ και τότε, οι αντιπολιτεύσεις δεν είχαν εκπροσώπηση.

Και αναφερόμαστε στη Δημαρχία Γ.Ρούσσου, διότι η Παράταξη της σημερινής μείζονος μειοψηφίας αποτελεί συνέχεια εκείνης και ο σημερινός επικεφαλής της Ι.Μαστροκούκος , ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της.

Αξίζει όμως , πριν προχωρήσουμε στην παράθεση φωτογραφικού υλικού για ένα από τα πολλά ταξίδια, να κάνουμε μία παρένθεση και να αναφέρουμε ότι  όταν η εφημερίδα μας  «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» σχολίασε τον επί  8 χρόνια επί δημαρχίας Ρούσσου αντιδήμαρχο Φίλιππο Χριστοδούλου ,γράφοντας για τα οκτώ ταξίδια του 2 σε Αυστραλία, 3 στην Αμερική, 2 στην Γαλλία και ένα στην Γεωργία, ο τελευταίος μας  κατέθεσε αγωγή, ζητώντας να του καταβάλλουμε το ποσό των 79.000 ευρώ. Μία αγωγή που απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό δικαιώνοντας την εφημερίδα μας.

Παραθέτουμε παρακάτω φωτογραφίες από το ταξίδι στην Αυστραλία το 2008, με πολυμελή αποστολή στην οποία από πλευράς  Δήμου Καλυμνίων συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γ.Ρούσσος και 7 στελέχη της παράταξης του και φυσικά κανείς εκπρόσωπος των τότε αντιπολιτεύσεων.

Τα σχόλια δικά σας.

%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1

%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%cf%85%ce%bf

%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1

%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5

%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%b7

%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b1

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός