Τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να παρουσιάσουν ως ένταση μια συνηθισμένη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

1815

Τουρκικά ΜΜΕ σε απογευματινά τους δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι σημειώθηκε ένταση σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016  μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή  των Ιμίων με την εμπλοκή σκαφών της Ελληνικής και Τουρκικής   Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr πρόκειται για μια συνηθισμένη δραστηριότητα και καμία ένταση, εμπλοκή ή παρενόχληση Ελληνικών αλιευτικών από Τουρκικά  υπήρξε

Συγκεκριμένα στην περιοχή βρέθηκαν σήμερα το πρωί, τρία Ελληνικά αλιευτικά σκάφη, ενώ στην περιοχή περιπολούσε και πλωτό σκάφος της ΕΛ.ΑΚΤ από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Στις 11.30 το πρωί, ελικόπτερο του ΕΣ σε προγραμματισμένη αποστολή του προσγειώθηκε στην Καλόλιμνο παρέμεινε για 15 λεπτά και αναχώρησε χωρίς να πετάξει στην περιοχή των Ιμίων.

Λίγο αργότερα 2 φουσκωτά σκάφη και ένα πολυεστερικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, παραβιάζοντας τα  Ελληνικά χωρικά ύδατα για να αποχωρήσουν μόλις τους πλησίασε το πλωτό σκάφος της ΕΛ.ΑΚΤ.

Να σημειώσουμε ότι τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη δεν ενοχλήθηκαν σε καμία περίπτωση  από τα τουρκικά σκάφη.

Τα τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η  “Χουριέτ’ προβάλλει το θέμα με τίτλο: «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)» ενώ τo CNN Turk στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Επικίνδυνη προσέγγιση στα Καρντάκ (Ίμια)» αναφέρει ότι:

%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%bf-cnn

Ένταση επικράτησε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων όταν σκάφη της ελληνικής και τουρκική Ακτοφυλακής πλησίασαν σε απόσταση μόλις λίγων εκατοστών.

Περίπου 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τα Ίμια και μαζί κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο «CNN Turk», οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να «δέσουν» τις βάρκες τους.

Το δημοσίευμα  επίσης αναφέρει:

Στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε, ενώ μισή ώρα μετά ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού. Εκεί βρέθηκαν πολύ κοντά με τους Ελληνες και ευτυχώς δεν υπήρχε μεγαλύτερη ένταση με επεισόδιο στα Ίμια.

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός