Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Καλυμνίων για τον τύπο στεγάστρων στην παραλιακή ζώνη.

2479

Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.) Π.Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ στη σημερινή του συνεδρίαση Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, στα Γραφεία του στην Κάλυμνο (πλησίον 3ου ΔΣ Πόλεως), μεταξύ των θεμάτων που εξέτασε ήταν και η πρόταση του Δήμου Καλυμνίων για τον τύπο στεγάστρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν έμπροσθεν των καταστημάτων στην παραλιακή ζώνη (Χερσαία ζώνη Λιμένα Καλύμνου).

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος επί των έργων Κώστας Ζαίρης σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή « Εν.. Καλύμνω» των δημοσιογράφων Μπέτυς Μαίλλη και Μάμα Χαραμαντά, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε την πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλυμνίων για τα στέγαστρα, αναφορικά με τον τύπο, το ύφος και την αρχιτεκτονική. Υπήρξαν κάποιες μικρές παρατηρήσεις, οι οποίες όμως είναι προς το θετικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζαϊρης, «το Σ.Α έβαλε κάποιες δικές του πινελιές».

Το σχέδιο στεγάστρων όπως εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, θα υποβληθεί στη συνέχεια, στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς έγκριση, καθ’όσον τα στέγαστρα θα βρίσκονται εντός χερσαίας ζώνης.

Μετά την τελική έγκριση, όλα τα νέα στέγαστρα θα πρέπει να κατασκευάζονται με βάση την εγκεκριμένη μελέτη , ενώ τα υφιστάμενα θα πρέπει να προσαρμοστούν με βάση την μελέτη αυτή.

Σύμφωνα τώρα με τις πληροφορίες του kalymnos-news.gr ,τα κύρια χαρακτηριστικά των στεγάστρων που περιλαμβάνει μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών είναι: Στέγη σταθερή ,κύριο υλικό το ξύλο ,τα πλαϊνά θα είναι ελαφρές κατασκευές ,με διάφανα υλικά, ανοιγοκλεινόμενα. Συνολικά το στέγαστρο θα παρέχει προστασία από καιρικές συνθήκες, ενώ θα προσθέτει ζωτικό χώρο στο κατάστημα έμπροσθεν του οποίου θα βρίσκεται.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός