“Έφυγε” από τη ζωή ο Στέφανος Αντωνίου Οικονόμου.

3450
Σήμερα, 7 Ιανουαρίου 2017, έφυγε από τη ζωή ο Στέφανος Οικονόμου.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στις 2μ.μ. στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, στο προάστιο της Αγίας Παρασκευής, στην Αθήνα, όπου και θα ταφεί.
Ο Στέφανος Οικονόμου γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1941. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών στο Νικηφόρειο Γυμνάσιο Καλύμνου, μετέβη στην Ιταλία, όπου σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος στο φημισμένο Πολυτεχνείο της Νάπολης. Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, προσελήφθη στον ΟΤΕ, όπου ανήλθε όλη την ιεραρχία έως τον ανώτατο  βαθμό του Διευθυντού όλης της περιφέρειας της Αττικής, βαθμό με τον οποίο αφυπηρέτησε το 2006.
Ηταν γιός του Αντώνη και της Κατερίνας Οικονόμου.
Ο πατέρας του υπηρέτησε επί σειρά δεκαετιών την Κάλυμνο, ως φαρμακοποιός. Υπήρξε γνωστός για την πατριωτική του δράση και την ενασχόλησή του με τα κοινά. Η Κατερίνα Οικονόμου υπήρξε αθόρυβη, ευγενής και ανεπανάληπτη σύζυγος και μητέρα. Αδέλφια του Στεφάνου είναι ο εκλιπών Γιώργος Οικονόμου φαρμακοποιός και η Ιρίτσα Καθοπούλη, σύζυγος του γνωστού χειρουργού Μιχάλη Καθοπούλη.
Ο Στέφανος παντρεύτηκε την Άννα, κόρη του πρώην δημάρχου Μανώλη και της Θεμελίνας Καπελλά, μαθηματικό, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.  Απέκτησαν δύο εκλεκτά παιδιά, τη Θεμελίνα και τον Αντώνη.
Η οικογένειά του  επιθυμεί τυχόν δωρεές στη μνήμη του εκλιπόντος να κατατεθούν, αντί στεφάνου, για την ενίσχυση του Σωματείου Υποτροφιών: Τρεις Ιεράρχες, Κάλυμνος. Υπεύθυνη του Σωματείου είναι η κ. Πολύμνια Θεοδωρίδου-Μαμμ