Ίδρυση μονάδας για τα αδέσποτα… αιγοπρόβατα στη Νίσυρο.

852

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νισύρου στη συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου 2016 απεφάσισε την Ίδρυση κτηνοτροφικής Εγκατάστασης από το Δήμο  με σκοπό την διαχείριση περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση ανεπιτήρητων παραγωγικών μονάδων.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση η Νίσυρος τα τελευταία πενήντα χρόνια αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει φθάσει στο επίπεδο οικολογικής καταστροφής με τα αδέσποτα και ανεπιτήρητα ζώα, βοοειδή και αιγοπρόβατα, που εισέρχονται ακόμη και στους οικισμούς και προξενούν πολλές ζημιές. Παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής αρχής, τις παρεμβάσεις στον εισαγγελέα, την αστυνομία και το δασονομείο, το πρόβλημα παραμένει.

Η απόφαση του ΔΣ ανοίγει το δρόμο για μια καινούργια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος που δημιουργείται από μια μικρή μειοψηφία κτηνοτρόφων που προτάσσουν το προσωπικό βραχυπρόθεσμο συμφέρον υπεράνω του κοινού συμφέροντος και της διατήρησης της ιστορικής μας κληρονομιάς, που καρπώνονται προσωπικό όφελος ενώ τη ζημιά που προκαλείται την μοιράζεται ολόκληρη η κοινωνία και το φυσικό και ανθρωπογενές  περιβάλλον της Νισύρου.

Να σημειώσουμε ότι η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία .Δεν την ψήφισε ο Δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτη Γιαννάκη-Μάρτιν.

Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίθηκε η  ίδρυση κτηνοτροφικής Εγκατάστασης από το Δήμο Νισύρου με σκοπό την διαχείριση περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση ανεπιτήρητων παραγωγικών μονάδων.