Ακόμη ένα χρηματικό πρόστιμο στους καταστηματάρχες της παραλιακής Καλύμνου για αυθαίρετη χρήση χώρου προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα.

1724

 Μειωμένο σε σχέση με προηγούμενα

Ακόμη ένα χρηματικό πρόστιμο στους καταστηματάρχες της παραλιακής Καλύμνου  για αυθαίρετη χρήση χώρου, προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα.

Ήδη ξεκίνησε από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 ,η επίδοση από το Λιμεναρχείο στους καταστηματάρχες της παραλιακής στο λιμάνι Καλύμνου, της  απόφασης επιβολής της διοικητικής ποινής του χρηματικού προστίμου για αυθαίρετη χρήση χώρου, προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα έμπροσθεν των καταστημάτων τους,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr  πρόκειται για το τέταρτο πρόστιμο που επιβάλλεται, από πέρσι τον Μάιο  και αφορά παράβαση που διαπιστώθηκε τον Οκτώβριο 2016

Βέβαια να σημειώσουμε ότι το εν λόγω πρόστιμο είναι μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα και κυμαίνεται περίπου στα 100 ευρώ.

Προφανώς αυτό να οφείλεται στις συζητήσεις που έχουν γίνει με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και εν αναμονή των αποφάσεων και ρυθμίσεων για την επίλυση του θέματος.

Να θυμίσουμε ότι ήδη από το ΔΛΤ Καλύμνου έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχέδια στεγάστρων για τελική έγκριση  που ήδη έχουν πάρει το “πράσινο φως” από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Οι παραβάσεις αυτές βεβαιώθηκαν στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου 2016 και στη συνέχεια κλήθηκαν σε έγγραφη απολογία οι καταστηματάρχες .

Σύμφωνα με τις αποφάσεις επιβολής που επιδόθηκαν στους καταστηματάρχες, τους επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο διότι δεν συμμορφώθηκαν με υποδείξεις της Λιμενικής αρχής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας /Ελέγχου οργάνων του Λιμεναρχείου, διαπιστώθηκε ότι έμπροσθεν των καταστημάτων τους προέβησαν στην αυθαίρετη (άνευ αδείας) κατάληψη τμήματος εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πόθιας Καλύμνου.

Όπως αναφέρει η απόφαση οι καταστηματάρχες καλούνται εντός 30 ημερών να εξοφλήσουν το πρόστιμο ,με ηλεκτρονικό παράβολο, διαφορετικά θα θεωρηθεί ανεξόφλητο και θα βεβαιωθεί στη ΔΟΥ υπαγωγής τους.

Κατά των αποφάσεων επιτρέπεται η άσκηση προσφυγής εντός 60 ημερών στο Τακτικό Διοικητικό Πρωτοδικείο, χωρίς η προσφυγή να αναστέλλει την εκτέλεση.