Δύο παιδιά από την Κάλυμνο στην τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών από την Eurobank στο Μέγαρο Μουσικής.

10485

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017,  η τελετή βράβευσης για 348 αριστούχους, απόφοιτους του νομού Αττικής καθώς και 32 αριστούχους από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν στα πανεπιστήμια της Αθήνας στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και νεανικού ενθουσιασμού, βραβεύθηκαν παρουσία των οικογενειών τους αλλά και δασκάλων τους.

Παρούσα και οι Κάλυμνος με δύο παιδιά. Την Καβουκλή Γαλατιανή του Ιωάννη και της Ευδοκίας πρωτοετής φοιτήτρια  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ και τον Καμπουράκη Γεώργιο του Παντελεήμονα και της Νικολέττας  πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με την χθεσινή  εκδήλωση στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των βραβεύσεων για το σχολικό έτος 2015-2016. Φέτος, βραβεύθηκαν 1091 αριστούχοι μαθητές από όλη την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9 εκδηλώσεις σε μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Τα νέα παιδιά συνεχάρη ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα, σημείωσε ότι η Eurobank κατάφερε να το κρατήσει μέσα από την πολύ δύσκολη συγκυρία των τελευταίων χρόνων. Ο κ Γαβρόγλου, κάλεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τους αριστούχους μαθητές, να είναι δίπλα στο υπουργείο, στην πρόθεση που έχει να αλλάξουν ριζικά οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank, Φωκίων Καραβίας, υπογράμμισε απευθυνόμενος στους μαθητές: «Αυτό που επείγει, είναι να δημιουργηθούν οι δυνατότητες να ζήσετε και να δημιουργήσετε στη χώρα σας, εφόσον αυτό θελήσετε», κάνοντας λόγο για «απόλυτη οικονομική προτεραιότητα».

Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση, ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, που υπογράμμισε τη σημασία της σκληρής δουλειάς, του πάθους, αλλά και των αρχών που πρέπει να χαρακτηρίζουν τη ζωή των ανθρώπων. Οι νέοι αριστούχοι περίμεναν υπομονετικά, πριν την έναρξη της εκδήλωσης να τους υπογράψει ένα αυτόγραφο, ενώ τον ευχαρίστησαν για τα συναισθήματα που χάρισε στον ελληνικό λαό με τις επιτυχίες του.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος, Ντίνος Σιωμόπουλος, και τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Ζουράρις, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος, ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκιόλιας, η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κριάρη, καθώς και ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Νίκος Θεοχαράκης.

Στη φωτογραφία ο Γιώργος με τη Γαλατιανή μετά τη βράβευση τους.