Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Ψέριμο.

2635

Την τιμητική της είχε και σήμερα 14 Ιανουαρίου 2017, η ακριτική Ψέριμος αφού την επισκέφτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Να θυμίσουμε ότι πριν 2 ημέρες την Πέμπτη 12 Ιανουρίου, τη Ψέριμο επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ).

Λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής επιβαίνων σε σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, έφτασε στη Ψέριμο, προερχόμενος από Κω και ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία τους σε επτά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Κουρουμπλης ψεριμος ενα

Ο Υπουργός συνοδευόταν από το Δωδεκανήσιο Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, Ηλία Καματερό και Δημήτρη Γάκη, από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο ΛΣ, Σταμάτιο Ράπτη και το Διοικητή της 8ης ΠΕΔΙΛΣ, Αρχιπλοίαρχο ΛΣ, Ιωάννη Αργυρίου.

Ψεριμος ηγεσια ΥΝΑ

Στην προβλήτα του λιμανιού της Ψερίμου υποδέχθηκαν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής,ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Ιωάννης Καρατζιούνης,ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Υποδιοικητής του ΑΤ Καλύμνου Αστυνόμος Κατσιώτης και ο ιερέας του νησιού π. Κλήμης.

κουρουμπλης ψεριμος δυο

Στη συνέχεια ο Υπουργός μαζί με το Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή  και τη συνοδεία, πεζή διέσχισαν όλη την παραλία του νησιού  και κατευθύνθηκαν προς την Εκκλησία  την Παναγιά . Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής ο Δήμαρχος Καλυμνίων ενημέρωνε τον Υπουργό για τα προβλήματα τόσο της Ψερίμου όσο και της Καλύμνου.

κουρουμπλης ψεριμος τρια

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χαιρέτισε και συζήτησε με όλους τους κατοίκους του νησιού οι οποίοι και του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.

κουρουμπλης ψεριμος τεσσερα

κουρουμπλης ψεριμος πεντε

κουρουμπλης ψεριμος εξι

κουρουμπλης ψεριμος επτα

κουρουμπλης ψεριμος οκτω

κουρουμπλης ψεριμος εννεα

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η έλλειψη γιατρού στο νησί.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ενημέρωσε τον Υπουργό, ότι υπάρχει  η πρόθεση από συνταξιούχο ιατρό να εγκατασταθεί στη Ψέριμο, αλλά υπάρχει κάποιο κώλυμα  αναφορικά με το ότι ως συνταξιούχος δεν θα μπορεί να συνταγογραφήσει. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον Υπουργό να βρεθεί κάποιος τρόπος,το κώλυμα αυτό να ξεπεραστεί ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα ιατρού στη Ψέριμο.

Ο Υπουργός απαντώντας είπε, ότι το Γραφείο του,  θα δει το θέμα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει λύση έστω και σε πρώτη φάση με την  κατά  διαστήματα επίσκεψη ιατρού στο νησί. Επίσης ο Υπουργός μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο για να βελτιωθεί η συγκοινωνία των μικρών νησιών.

Βέβαια δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για τα όσα είπε επισκεπτόμενος τη Ψέριμο, λέγοντας, τώρα ανακάλυψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά;

Ο Υπουργός  επισκέφτηκε και άναψε κερί στη Εκκλησία της Παναγιάς, ενώ λίγο πριν αναχωρήσει του προσφέρθηκαν και κάποιο θαλασσινοί μεζέδες σε παραδοσιακό καφενείο του νησιού.

Στις 11.00  Υπουργός και η συνοδεία του επιβιβάστηκαν στο σκάφος  του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για επιστροφή στην Κω.

κουρουμπλης ψεριμος δεκα

Το σκάφος κατευθυνόμενο προς Κω προσέγγισε την προβλήτα του Στρατιωτικού Οχυρού Ψερίμου ,όπου ήταν παρατεταγμένοι ο Αρχιφύλακας και άνδρες του Φυλακίου.

κουρουμπλης ψεριμος ενδεκα

Ο Υπουργός μέσα από το σκάφος, τους απηύθηνε χαιρετισμό.

Δείτε το σχετικό video όπως το κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ