Καλυμνιακής καταγωγής ο 20χρονος Γιάννης Φραζής που έπιασε το σταυρό στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

2044

Καλυμνιακής καταγωγής είναι ο 20χρονος Γιάννης Φραζής που έπιασε φέτος το σταυρό στον αγιασμό των υδάτων στην Αδελαΐδα.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το «ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ» για τον εορτασμό των  Θεοφανείων στην Αδελαίδα:

 Την Κυριακή, 8 Iανουαρίου 2017 και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε στην προβλήτα Γκλενέλγκ Αδελαΐδας, ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, με ολόκληρο τον ιερό κλήρο καθώς και ιερέων των αδελφών Ορθόδοξων Εκκλησιών Σερβίας, Ρουμανίας και Ουκρανίας. Την τελετή παρακολούθησαν ο κυβερνήτης Νότιας Αυστραλίας κ. Hieu Van Le, ο πρωθυπουργός Νότιας Αυστραλίας κ. Jay Weatherill, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα κ. Ανδρέας Γούρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Stephen Marshall, ο ομοσπονδιακός βουλευτής κ. Ευστάθιος Γεωργανάς, η αντιδήμαρχος Holfast Bay κ. Susan Lonie, μεγάλος αριθμός βουλευτών αμφοτέρων των κομμάτων, πρόεδροι και εκπρόσωποι Αδελφοτήτων και συλλόγων και πλήθος πιστών. Το σταυρό ανέσυρε ο νεαρός Ιωάννης Φραντζής, που έλαβε τον χρυσό σταυρό με την αλυσίδα από τον Θεοφιλέστατο, ενώ οι δεκάδες άλλοι νεαροί κολυμβητές έλαβαν από ένα ενθύμιο.

Δείτε ένα ολιγόλεπτο video

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/yanni.frazis/videos/10209426775523907/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Ποιός είναι ο Γιάννης Φραζής:

Φραζης γιαννης ενα

Πατέρας του Γιάννη. είναι ο Γιώργος Φρατζής που γεννήθηκε στην Κάλυμνο και σε ηλικία 18 ετών, το 1981, μετανάστευσε στην Αδελαίδα της Αυστραλίας.

Η μητέρα του Γιάννη, Σουλτάνα, γεννήθηκε στην Αδελαΐδα .

Ο Γιάννης  γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας το 1996 και έχει ακόμη 2 αδέλφια (μία αδελφή και έναν αδελφό).

Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και έχει  ιδιαίτερη αγάπη για την Κάλυμνο. Μία αγάπη που τη δείχνει έμπρακτα, αφού ο ίδιος μαζί με άλλους συμφοιτητές του, Καλυμνιακής  καταγωγής, έχουν ιδρύσει μια ομάδα με φιλανθρωπικό σκοπό, που την έχουν ονομάσει «Kalymnos and Friends Charity».

Φραζής ομαδα καλυμνιων στην αδελαίδα

Σκοπός της ομάδας είναι να διοργανώνει εκδηλώσεις και να συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθά τα άπορα σχολεία.