Μαθητές που διακρίθηκαν στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα χτύπησαν το καμπανάκι στο Χρηματιστήριο-Παρούσα και η Κάλυμνος.

2212

To καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτύπησαν σήμερα Παρασεκυή 27 Ιανουαρίου 2017 για πρώτη φορά στα 140 χρόνια λειτουργίας του, μαθητές. 

χρηματιστηριο

χρηματιστηριο πεντε

Πρόκειται για παιδιά που διακρίθηκαν στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Αμέσως μετά οι μαθητές σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα παρουσίασαν τις καινοτόμες  μαθητικές τους επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, «Εικονική Επιχείρηση».

χρηματιστηριο τεσσερα

Παρούσα ήταν και η Κάλυμνος με την ομάδα «Κalymnos Climbing Escape» του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου – 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 201

«KΑLYMNOS CLIMBING ESCAPE»: Ιστοσελίδα που αναδεικνύει με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο το γεγονός ότι η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μοναδική ποιότητα βράχων και πάνω από 2.500 οργανωμένες διαδρομές.

Ο Νικήτας Μαρίνος μιλά εκ μέρους του «Κalymnos Climbing Escape» στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ . Δείτε πατώντας εδώ

Επίσης στη σημερινή εκδήλωση συμμετείχαν και οι ομάδες:

«Smileybin» – 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016»

Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας – Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας «MetLife Life Changer Award«, Ευρωπαϊκό «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στην πρόεδρο της «Smileybin» Μαρία Κοκάλα

«SMILEYBIN»: Έξυπνος κάδος ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και συγκεντρώνονται εκπτωτικοί πόντοι στα δημοτικά τέλη είτε σε καταστήματα.

«Μapp» – 2ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» – Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού

«ΜΑPP» (Marathon APPlication): Εφαρμογή για κινητά, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Περιέχει την καινοτόμα υπηρεσία tracking, που προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης των δρομέων.

«Εpeikon» – 3ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» – Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

«ΕPEIKON»: Συνδυασμός εφαρμογής για κινητά και cardboard VR γυαλιών που μεταφέρει εικονικά τους χρήστες στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, μνημείο του 5ου αι.π.Χ., με στόχο την ανάδειξη του   ελληνικού πολιτισμού και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σκοπός της εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι να επιβραβευθούν  οι μαθητές και οι μαθήτριες για την εξαιρετική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρυνθούν κι άλλα παιδιά στην Ελλάδα να ακολουθήσουν.

Δείτε το χτύπημα του κουδουνιού από τους μαθητές.