Ξεκινά την επαναλειτουργία του, το Περιφερειακό Ιατρείο Πανόρμου Καλύμνου μετά τη στελέχωση του.

4111

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2017 θα επαναλειτουργήσει το Περιφερειακό Ιατρείο Πανόρμου Καλύμνου, μετά από μία μακρά περίοδο κατά την οποία  ήταν  κλειστό, λόγω μη στελέχωσης του..

Μετά την αναδιοργάνωση στον χώρο της Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία περιήλθαν στην αρμοδιότητα  των Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.ΠΕ)

Έτσι το Περιφερειακό Ιατρείο Πανόρμου , από το Νοσοκομείο Καλύμνου περιήλθε  Διοικητικά απευθείας στη 2η ΔΥ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Μετά την προκήρυξη θέσεων, το Περιφερειακό Ιατρείο Πανόρμου Καλύμνου στελεχώθηκε από τη συμπατριώτισσα μας Γενική Ιατρό Ειρήνη Λουλουδιά η οποία προσελήφθη από τον περασμένο Αύγουστο.

Να θυμίσουμε, ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Πανόρμου όταν λειτουργούσε, στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο στην Πλατεία στις Ελιές,

Επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα ενοικίασης χώρου, προσφέρθηκε ο Μητροπολίτης Παίσιος και η Ιερά Μητρόπολη να διαθέσουν οίκημα στον χώρο του ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πανόρμου ,προκειμένου να φιλοξενηθεί το Περιφερειακό Ιατρείο.

Με την επίβλεψη της ιατρού Ειρήνης Λουλουδιά ,ο χώρος που διατέθηκε, ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα, με υλικά που διατέθηκαν με χορηγία και με εθελοντική εργασία κατοίκων της περιοχής.

Μιλώντας στο kalymnos-news.gr η Ειρήνη Λουλουδιά μας είπε, ότι οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης τους και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017 θα γίνει ο αγιασμός και η έναρξη λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Πανόρμου.

Με τη ευκαιρία της επικοινωνίας με την εφημερίδα μας, η Ειρήνη Λουλουδιά θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τον Μητροπολίτη κ.κ Παίσιο  για τη διάθεση του οικήματος όσο και του χορηγούς που ευγενώς  πρόσφεραν τα απαραίτητα υλικά αλλά και τους εθελοντές που εργάστηκαν για να διαμορφωθεί ο χώρος.

Όπως μας είπε, είναι κάτι που θα το κάνει και πάλι, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ,ευχαριστώντας τον καθένα ξεχωριστά και ονομαστικά για τη συμβολή τους στο να διαμορφωθεί και ανακαινιστεί ο χώρος.

Για τη σημασία και την αναγκαιότητα λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Πανόρμου σε μία περιοχή που διαμένει αρκετός κόσμος ,αλλά και κατά την θερινή περίοδο κατακλύζεται από επισκέπτες και αναρριχητές, θα αναφερθούμε  σε άλλο δημοσίευμα μας.

 

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός