Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, τίμησε τρεις ομογενείς : Τον Καλυμνιακής καταγωγής γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη, τον Γιώργο Τζιτζίκο και τον Ράινς Πρίμπους.

1851
His Eminence Archbishop Demetrios of America presented Congressman Gus Bilirakis, George Gigicos, and Reince Priebus with the Medal of St. Paul during Friday's Hellenic Initiative Inaugural reception in Washington, DC.

Την παραμονή της ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, τίμησε τρεις ομογενείς άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Τον Καλυμνιακής καταγωγής γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη, τον Γιώργο Τζιτζίκο και τον Ράινς Πρίμπους.

Ως γνωστό, ο κ. Πρίμπους και ο κ. Τζιτζίκος θα έχουν σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση Τραμπ, ενώ ο κ. Μπιλιράκης, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τα ελληνικά ζητήματα στο Κογκρέσο.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), της οποίας ο πρόεδρος, Ανδρέας Λιβέρης διορίστηκε από τον κ. Τραμπ επικεφαλής του Συμβουλίου Βιομηχανίας, έλαβε χώρα στο St. Regis Hotel της Ουάσιγκτον.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος παρουσίασε τον κ. Πρίμπους. Ακόμη, ο Μάικλ Καρλούτσος, ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον φίλο του κ. Τζιτζίκο -οι πατέρες και των δύο είναι ιερείς: Αλέξανδρος Καρλούτσος και Ντιν Τζιτζίκος που ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Ο κ. Γιώργος Τζιτζίκος δεν κατέστη δυνατό να δώσει το παρών καθώς όπως είπε ο κ. Καρλούτσος “κάνει τη δουλειά του αυτή τη στιγμή, παρευρισκόμενος δίπλα στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ”.

Ο πατέρας του, Ντιν Καρλούτσος αποδέχθηκε την τιμή εκ μέρους του γιου του.

“Οταν βαδίζω στην αίθουσα της Γερουσίας” είπε από την πλευρά του με νόημα ο κ. Μπιλιράκης, με το πλήθος να τον επευφημεί, “δεν αφήνω εκτός την Ελληνοορθοδοξία μου”.

(ΠΗΓΗ:ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ)