Ο επιχειρηματίας της Τελένδου που σκαρφαλώνει στα βουνά.

3035

Αν ρωτήσεις κάποιο στην Κάλυμνο  για να πληροφορηθείς για το Γιάννη Ζωίδη ,είναι σίγουρο ότι θα σου πεί,  ότι πρόκειται για ένα πετυχημένο επιχειρηματία που διατηρεί εδώ και 30 χρόνια ένα πασίγνωστο οικογενειακό εστιατόριο στην μοναδική Τέλενδο ,στο μικρό νησί της απόλυτης φυσικής ομορφιάς.

Το «Εστιατόριο της Ρίτας» που το αντικρίζεις αμέσως μόλις κατεβεις από το καίκι που θα σε μεταφέρει από τις Μυρτιές στην Τέλενδο και σίγουρα θα είναι  από τις πρώτες επιλογές, όταν έλθει η ώρα του φαγητού είτε μεσημέρι είτε βράδυ, αφού συνδυάζει το καλό φαγητό σε ένα μοναδικό χώρο, δίπλα στο κύμα.

Εκτός από το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά,σερβίρει ελκυστικά και ποιοτικά  πιάτα ελληνικής και καλύμνικης κουζίνας, όλα μαγειρεμένα από τα χέρια της  Ρίτας

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Ζωίδης τα τελευταία 12 χρόνια έχει ως αγαπημένο του σπόρ την αναρρίχηση και έχει εξελιχθεί σε ένα δεινό αναρριχητή,  που τις ικανότητες τους θα ζήλευαν και επαγγελματίες που ασχολούνται χρόνια με αυτό το  extreme σπορ

Ο Γιάννης Ζωίδης σκαρφαλώνει τα αναρριχητικά πεδία της Τελένδου, όχι μόνο με μεγάλη ευκολία, αλλά και με εντυπωσιακό τρόπο .

Μιλώντας στο kalymnos-news.gr,ο Γιάννης μας είπε ότι η αναρρίχηση έχει γίνει για τον ίδιο τρόπος ζωής  και αφιερώνει όλο τον ελεύθερο του χρόνο,ιδιαίτερα τις περιόδους που η τουριστική κίνηση στο νησί ελαττώνεται, για αναρρίχηση. Όπως μας είπε, έχει αναρριχηθεί στις περισσότερες από τις 290 αναρριχητικές διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί στην Τέλενδο.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε όχι μόνο επιβεβαιώνουν την αγάπη του Γιάννη στην αναρρίχηση ,αλλά ότι πρόκειται για ένα δεινό αναρριχητή.

ζωίδης τέσσερα

ζωίδης ένα

ζωίδης δυο

ζωίδης πέντε

ζωίδης έξη

ζωίδης επτά

ζωίδης οκτώ

ζωίδης εννεα

ζωίδης δεκα

ζωίδης ενδεκα

ζωίδης δωδεκα

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός