Την ώρα που η Κάλυμνος τιμούσε τη μνήμη των ηρώων των Ιμίων η ηγεσία των Τουρκικών ΕΔ πραγματοποιούσε φωτογράφηση με φόντο τις 2 Ελληνικές μικρονησίδες.

1758

Χθες Κυριακή πρωί 29 Ιανουαρίου 2017 η Κάλυμνος, όπως κάθε χρόνο με αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας,τίμησε τη μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 21 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ.

Την ίδια ακριβώς ώρα, που οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές κατέθεταν στεφάνι στο μνημείο των 3 πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια και ο λαός της Καλύμνου  απότιε ελάχιστο φόρο τιμής στους 3 αξιωματικούς του ΠΝ, η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων  Δυνάμεων επέλεξε να κάνει το επικοινωνιακό της σόου με μία προκλητική ενέργεια της.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 11:00 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Μάλιστα οι Τούρκοι φρόντισαν άμεσα, με ανάρτηση που συνοδευόταν από φωτογραφίες της Τουρκικής ηγεσίας με φόντο τα Ίμια, να ανακοινώσουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, πως ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι τρεις αρχηγοί των Όπλων μετέβησαν στα Ίμια.