Αποφασισμένοι να μην δεχθούν την κατεδάφιση των υφισταμένων στεγάστρων και την ανέγερση νέων με δικά τους έξοδα, προσέρχονται στην αυριανή συνάντηση με το Δήμαρχο Ι.Γαλουζή οι καταστηματάρχες (video)

1880

Ομόφωνα  κάθετα αντίθετοι οι καταστηματάρχες στην απόφαση του Δήμου Καλυμνίων για τα στέγαστρα της παραλιακής  αντιπροτείνοντας 3 διαφορετικές λύσεις

 

Συνάντηση σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στις 11.00 το πρωί , σε Κατάστημα της κεντρικής πλατείας, είχαν οι καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης για το θέμα των στεγάστρων .

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθούν οι καταστηματάρχες από τους εκπροσώπους τους και να αποφασίσουν τις τελικές θέσεις με τις οποίες θα προσέλθουν στην αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση τους με το Δήμαρχο .

Να σημειώσουμε ότι με πρόσκληση του, ο Δήμος  καλεί τους καταστηματάρχες την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στις 6:00 το απόγευμα, σε συνάντηση με θέμα συζήτησης την εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών Γιάννης Κοσαρής ενημέρωσε τους καταστηματάρχες για όλες τις εξελίξεις στο θέμα και τα όσα ειπώθηκαν στο δημόσιο διάλογο από το Δήμαρχο Ι.Γαλουζή σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είπε ,ξεκινώντας την ενημέρωση του ο Γιάννης Κοσαρής, ο Δήμαρχος μίλησε για μονόδρομο και για συμμόρφωση.

 Είμαστε κάθετα αντίθετοι  στην απόφαση του Δήμου Καλυμνίων με κατεδάφιση των υφισταμένων στεγάστρων και στη συνέχεια να προβούμε στην  κατασκευή των νέων με έξοδα δικά μας.

Δεν αποτελεί για μας αυτή η λύση μονόδρομο, εμείς αντιπροτείνουμε 3 διαφορετικές λύσεις.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Κοσαρής αναφέρθηκε στις 3 λύσεις που προτείνουν και οι οποίες τέθηκαν σε ψηφοφορία και ψηφίστηκαν ομόφωνα απ’ όλους τους παρόντες καταστηματάρχες.

καταστηματαρχες συναντηση δυο

Κωδικοποιημένες οι 3 αυτές προτάσεις είναι:

1η πρόταση . Ο Δήμος να αναλάβει με δικά του έξοδα και δαπάνες την κατεδάφιση των υφισταμένων στεγάστρων και να προχωρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να κατασκευάσει τα νέα σύμφωνα με την εγκριθείσα μελέτη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Κοσαρής αν ο Δήμος θέλει αυτή την λύση μπορεί να ξεκινήσει άμεσα ,από αύριο κιόλας.

2η πρόταση. Εφόσον ο Δήμος δεν υιοθετήσει την πρώτη πρόταση, τότε ο Δήμος να πιέσει το Υπουργείο και  να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος ενός έως δύο ετών, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος στους καταστηματάρχες, να δουλέψουν και να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα  χρήματα, για να μπορέσουν να καλύψουν τις δαπάνες καθαίρεσης των υφισταμένων  στεγάστρων και της κατασκευής των νέων.

3η πρόταση. Αν και η προηγούμενη πρόταση απορριφθεί ,τότε ο Δήμος να εκδηλώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίηση των υφισταμένων στεγάστρων, όπως το έπραξε και για τα 11 στέγαστρα που κατασκευάστηκαν με Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Μάλιστα όπως είπε ο Γιάννης Κοσαρής ,ενημερώθηκε ότι μόλις χθες έφυγε το τελικό αίτημα από το Δήμο προς την αρμόδια υπηρεσία για να νομιμοποιηθούν τα 11 στέγαστρα που κατασκευάστηκαν από το Δήμο.

καταστηματαρχες συναντηση τρια

Ο Γιάννης Κοσαρής κλείνοντας είπε: Αν αρνηθεί ο Δήμος και δεν θέλει να ακούσει τους πολίτες να αναλάβει τις ευθύνες του.Εάν ο Δήμος αρνηθεί και δεν θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία που βράζει,που είναι αγανακτισμένη που προσπαθεί να επιβιώσει ,ας αναλάβει τις ευθύνες του .Η Δημαρχία δεν είναι αιώνια θα πρέπει να μας βλέπει στα μάτια μετά που δεν θα είναι Δήμαρχος, σαν γιατρός και θα πρέπει να σκέφτεται τι έχει  κάνει σ’ εμάς.

Δείτε το σχετικό video

Μετά τη συνάντηση των καταστηματαρχών ο Γιάννης Κοσαρής έκανε δηλώσεις στην κάμερα του kalymnoς-news τονίζοντας ότι οι θέσεις τους για το θέμα των στεγάστρων είναι ομόφωνες και δεν μιλάμε για μονόδρομο ,δίνουμε τρεις λύσεις και είναι στο χέρι του Δημάρχου να αποφασίσει τι θέλει.

Την άποψη του Δημάρχου μονόδρομος , εμείς δεν την ακολουθούμε . Θέλουμε σύνεση ,μαζί με το Δήμαρχο στην τελική, αν εκείνος νομίζει ότι μπορεί να τα δημιουργήσουμε και να αλλάξουμε όλη την όψη του νησιού μας .

Όχι όμως με διαδικασίες συνοπτικές ,χωρίς εξηγήσεις ,χωρίς  εγκρίσεις ,χωρίς χαρτιά,χωρίς αποδείξεις γι’αυτά που θα γίνουν.

Δείτε το σχετικό video

Αναλυτικό ρεπορτάζ με τις όλες τις εξελίξεις στο θέμα στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2017.