Διαμαρτυρία Δήμου Λέρου για τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος.

806

Από το Δήμο Λέρου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου -διαμαρτυρία -ενημέρωση για τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος.

Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκε μέσω τηλεφωνικών οχλήσεων στον Δήμο Λέρου η έντονη και απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία και εκνευρισμός των πολιτών για τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος, καθώς και η αγωνία τους σχετικά με την πιθανότητα ή/και την πρόκληση σοβαρής βλάβης ή ζημιάς σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Λέρου από τον ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές ρεύματος οφείλονται σε βλάβη του υποθαλάσσιου καλωδίου Λέρου – Καλύμνου και αναμένεται η αποκατάστασή του το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τόσο από πλευράς της Δημοτικής αρχής όσο και των επαγγελματιών και κατοίκων της Λέρου δεν υπάρχει καμιά βελτίωση.

Μόλις προ λίγων ημερών, οι δήμαρχοι των δύο νησιών (Λέρου – Λειψών) Μιχάλης Κόλιας και Φώτης Μάγγος είχαν συνάντηση με τον υπουργό ενέργειας κο Σταθάκη καθώς και με τον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ κο Χατζηαργυρίου με θέμα τις πολύωρες και συχνές διακοπές ρεύματος στην περιοχή μας που έχουν σαν αποτέλεσμα να διαταράσσεται η κοινωνική και οικονομική ζωή το τόπου μας και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές των ευπαθών ηλικιακών ομάδων εξαιτίας της διακοπής παροχής ενέργειας.

Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν στη συγκεκριμένη συνάντηση, το πρόβλημα παραμένει.

Για το λόγο αυτό επαναλαμβάνουμε στους πολίτες ότι ο Δήμος Λέρου δια του νομικού συμβούλου του έχει υποβάλλει τρεις (3) μηνυτήριες αναφορές για το θέμα (επισυνάπτονται 2), οι οποίες δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί, ενώ πολύ σύντομα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος που παρατηρούνται στο νησί μας και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος.