Η κοσμική ανάσα του δράκου.-Γράφει η Ελευθερία Τηλιακού.

1598

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85

Άρθρο που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 11  Φεβρουαρίου 2017 που κυκλοφορεί.

Το ζήτημα των στεγάστρων της λιμενικής ζώνης επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος στις 08-01-2017.

Η  αμετάκλητη απόφαση της παράταξης «Νέα Κάλυμνος»  να αναμορφώσει την πλατεία και να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία πάση θυσία, αδιαφορώντας για  το πολιτικό κόστος και για την οικονομική επιβάρυνση των καταστηματαρχών μεσούσης της κρίσης, δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι αυτό το έργο είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρο το νησί.

Υποπτεύομαι ότι θεωρεί την  υπάρχουσα πλατεία ως η αιτία για όλα τα δεινά του υφίσταται το νησί μας, και για αυτό απαιτείται αυτή η παρέμβαση διάσωσης, αλλιώς όλα αυτά τα πρόστιμα, η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση για τα στέγαστρα είναι καθαρός παραλογισμός.

Αν και κατά το παρελθόν, πίστευα ότι αυτή η εμμονή της συμπολίτευσης έκρυβε κάποιο ψυχαναγκασμό, τώρα αρχίζω να σκέφτομαι ότι ίσως θέλουν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές φεγκ σουι για να επαναφέρουν την ευημερία στο νησί μας, και απλά δεν μας το ανακοινώνουν.

Το κρατούν μυστικό γιατί θεωρούν ότι δεν θα καταλάβουμε το σκεπτικό τους. Όμως εγώ έκανα μια πρόχειρη έρευνα και έμαθα κάποια βασικά για το φέγκ σουι να τα μοιραστώ μαζί σας, αν και ίσως να γνωρίζετε ήδη κάποια πράγματα για αυτή την ανατολίτικη γεωμαντεία.

Το «φενγκ σουι» μεταφράζεται σαν «άνεμος και νερό» και είναι η τέχνη να ζεις αρμονικά με το περιβάλλον για την απόκτηση υγείας, αρμονίας και ευτυχίας. Μας διδάσκει πώς να διαρρυθμίσουμε τον χώρο μας, εσωτερικό και εξωτερικό, φυσικό και τεχνητό , ώστε να φτιάξουμε το ιδανικό ενεργειακό περιβάλλον για μας. Αλλάζοντας λοιπόν το περιβάλλον μας σύμφωνα με τις συμβουλές του φεγκ σουι μπορούμε να προσελκύσουμε την ευημερία στο χώρο που βρισκόμαστε. Αντιθέτως το κακό φεγκ σου φέρνει αρρώστια, καταστροφές, ατυχήματα, και οικονομικές απώλειες.

Βασική αρχή του φεγκ σουι είναι η ισορροπία ανάμεσα στις ενεργειακές γραμμές, άλλοτε ευοίωνες και άλλοτε ολέθριες και αυτές επιφέρουν αρμονία ή δυσαρμονία, ευημερία ή φτώχεια. Οι ευοίωνες γραμμές ταξιδεύουν ελικοειδώς ενώ οι δυσοίωνες ενεργειακές γραμμές πρέπει να αποφεύγονται, και προκαλούνται από αιχμηρά αντικείμενα ή δομές που διοχετεύουν κακό φενγκ σουι .

Οι άνθρωποι βλάπτονται από αυτά τα «δηλητηριώδη βέλη» αν στοχεύουν σε μπροστινές πόρτες, δωμάτια όπου κοιμούνται ή κάθονται άνθρωποι.  Τα δηλητηριώδη βέλη μπορεί να είναι δρόμοι ευθείς, αιχμηρές γωνιές ορόφων, ένα δοκάρι, ένα δέντρο, πυλώνες ηλεκτρισμού, ή μια γωνία που εξέχει. Συνεπώς είναι πιθανό οι υπάρχουσες πέργκολες που δεν έχουν κατασκευαστεί με βάση τις αρχές του φεγκ σουι και που δεν έχουν την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας να προκαλούν την ροή αρνητικής ενέργειας με καταστροφικές συνέπειες για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Εάν οι νέες πέργκολες που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με το φεγκ σουι τότε μπορώ να κατανοήσω γιατί επιμένει τόσο η συμπολίτευση να στηθούν αυτά που έχει σχεδιάσει και γιατί δεν δέχεται κανένα άλλο είδος πέργκολας.

Είναι για την καλή ροή του Τσι, δηλαδή της κοσμικής ανάσας του δράκου. Το κοσμικό Τσι είναι πηγή ευημερίας, γαλήνης, αφθονίας, τιμής και υγείας. Το άφθονο Τσι ευνοεί τις επιχειρήσεις οι οποίες επεκτείνονται και αναπτύσσονται.

Όταν το Τσι περικλείεται από νερό, συνήθως σταματά και συσσωρεύεται. Έτσι οι τοποθεσίες κοντά σε νερό είναι πολύ ευοίωνες. Ενώ τα ευθύγραμμα ανεμπόδιστα ποτάμια παρασύρουν την καλή τύχη και εξατμίζεται στην ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει όταν πχ. βρέχει στο νησί μας και ο εμπορικός δρόμος γίνεται ποταμός ορμητικός, κάτι πολύ δυσοίωνο, ακόμα και ο Κομφούκιος θα συμφωνούσε μαζί μου σε αυτό.

Αυτά τα λίγα λοιπόν για το φεγκ σουι, να μην επεκταθώ περαιτέρω. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ναι, πασχίζει η Δημοτική Αρχή για το καλύτερο του τόπου.

Δεν ξέρω όμως αν η Δημοτική Αρχή γνωρίζει ποιο είναι αυτό ακριβώς και πως θα το πετύχει χωρίς να έχει μαζί της τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους καταστηματάρχες της πλατείας του νησιού.

Το Σωματείο των καταστηματαρχών δεν έχει εκφραστεί τελευταία αν είναι σύμφωνο με τις αλλαγές αυτές, αν τις πιστεύει.

Ποια είναι η γνώμη της για τις εγκεκριμένες πέργκολες; Καλό θα ήταν να ακουγόταν η άποψη τους. Αλλιώς η σιωπή τους θεωρείται ως συναίνεση