Μη χάσετε αύριο Κυριακή στις 17.00 από την εκπομπή «Διασπορά» της ΕΤ3 το Β’ Μέρος από το Τάρπον Σπρινγκς (Δείτε διαφημιστικό τρέιλερ)

1969

Μη χάσετε αύριο Κυριακή στις 17.00 μμ από την εκπομπή «Διασπορά» της ΕΤ3 το Β’ Μέρος από το Τάρπον Σπρινγκς.

Η ΕΡΤ3 ταξιδεύει για 13η τηλεοπτική σεζόν με τη «Διασπορά» και συναντά τον απόδημο ελληνισμό σε όλο τον κόσμο, με σειρά νέων επεισοδίων.
Η εκπομπή – προορισμός στων Ελλήνων τις κοινότητες, τις γειτονιές του κόσμου, τις ιστορικές παροικίες, τα μεγάλα κέντρα ελληνισμού, τις αλησμόνητες πατρίδες, στους τόπους άφιξης των Ελλήνων νέο-μεταναστών από την Αμερική έως την Ευρώπη και από την Αυστραλία έως την Αφρική, η μοναδική στο είδος της ομογενειακή παραγωγή της ελληνικής Τηλεόρασης, δίνει και αυτή τη χρονιά βήμα και λόγο στον απόδημο Έλληνα όπου γης, ενώνοντας την φωνή του με το μητροπολιτικό κέντρο, κοινωνώντας τις μέρες, τις δράσεις και τα έργα του, τα προβλήματα και τον προβληματισμό για το μέλλον της ομογένειας, αλλά και της μητέρας πατρίδας.

Δείτε αυτή την Κυριακή: ΤΑΡΠΟΝ ΣΠΡΙΝΓΚΣ – ΗΠΑ , Β’ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος η εκπομπή παρουσιάζει τους Έλληνες ομογενείς και τις δραστηριότητές τους μέσα από τους εθνοπολιτιστικούς συλλόγους των Καλύμνιων και των Χαλκιτών. Αναλυτικά ρεπορτάζ που αφορούν την σπογγαλιεία και το εμπόριο σφουγγαριών, την συντήρηση των τεράστιων γεφυρών στις ΗΠΑ, τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού και γενικά της οικονομικής δραστηριότητας των κατοίκων του Τάρπον.
Επίσης η εκπομπή αναζητά ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση και ανάπτυξη της περιοχής και ανθρώπους που γνώρισαν τους μεγάλους Έλληνες μουσικούς που έζησαν και δημιούργησαν εκεί όπως ο Γιώργος Θεολογίτης, ο επονομαζόμενος Κατσαρός, ο Σπύρος Σκορδίλης κ.α καθώς και για το σύντομο χρονικό διάστημα που έζησε στο Τάρπον Σπρίνγκς ο Στέλιος Καζαντζίδης. Ο Μπάμπης Κουλαξίζης, της γνωστής μουσικής οικογένειας ακορντεονιστών, θυμάται μεγάλες και μικρές στιγμές που έζησε στη μουσική του πορεία δίπλα στα μεγαλύτερα αστέρια του Ελληνικού πενταγράμμου στις εμφανίσεις τους στις ΗΠΑ. Τέλος θα γνωρίσουμε τα πρότυπα εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» όπου διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα καθώς και η ελληνική ιστορία και παράδοση αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης των μαθητών τους.

Σκηνοθέτης: Τάνια Χατζηγεωργίου
Διεύθυνση παραγωγής: Θέμης Μαυροπεραστής

Δείτε το διαφημιστικό τρέιλερ

.Δείτε όλο το Α’ Μέρος της εκπομπής που προβλήθηκε την προηγούμενη Κυριακή πατώντας εδώ