Ο αγιασμός για την επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Πανόρμου Καλύμνου παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

3868

Όπου η Πολιτεία κωλυσιεργεί η εθελοντική προσφορά των απλών πολιτών δίνει την λύση

 Με την έμπρακτη βοήθεια της Εκκλησίας, μεγάλου αριθμού εθελοντών και χορηγών και την προσωπική προσπάθεια της Ιατρού Ειρήνης Λουλουδιά ένας στόχος που μέχρι και πριν λίγο διάστημα φαινόταν άπιαστος έγινε πραγματικότητα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου  στις 12.00 το μεσημέρι, ο αγιασμός για την επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Πανόρμου Καλύμνου, παρουσία των τοπικών  Αρχών και πλήθους κόσμου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Παϊσιος, παρουσία του Δημάρχου Ιωάννη Γαλουζή των επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ι.Μαστροκούκου και Δ.Διακομιχάλη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Γ.Μελά,  εκ μέρους του Νοσοκομείου ο Αναπληρωτή Διοικητής Μανώλης Βόλος και ο χειρουργός ιατρός Δ.Παρασκευόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος και χειρουργός ιατρός  Μιχαήλ Ζαίρης, αρκετοί Ιατροί και πλήθος κόσμου.

Οικοδεσπότης της τελετής η Γενικός Ιατρός και Επιμελήτρια Β’ του Περιφερειακού Ιατρείου Πανόρμου Ειρήνη Λουλουδιά.

Μετά τον αγιασμό και τις ευχές του Μητροπολίτη τον λόγο πήρε η Προϊσταμένη  του Ιατρείου, Γενικός  Ιατρός  Ειρήνη Λουλουδιά που μέσα από ένα μεστό λόγο, κατάφερε  σε λίγα λεπτά να περιγράψει, την επιθυμία της μετά από λαμπρές σπουδές και σταδιοδρομία να επιστρέψει στην ιδιαιτέρα της Πατρίδα την Κάλυμνο για να εργαστεί,  την αγωνία της και την προσωπική της  προσπάθεια που κατέβαλε ώστε ένας στόχος που με τις οικονομικές δυσκολίες που υπήρχαν να φαίνεται άπιαστος,  έγινε πραγματικότητα, με τη στήριξη και συνδρομή   αρκετών συμπολιτών μας ,με την εθελοντική εργασία τους ή τη χορηγία σε υλικά  και εξοπλισμό.

Μέσα σε λίγο χρόνο, όπως ανέφερε  η Ειρήνη Λουλουδιά ένας χώρος που διατέθηκε δωρεάν από την Ιερά Μητρόπολη επισκευάστηκε, ανακαινίστηκε, διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε και είναι πλέον έτοιμος να παρέξει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που διαμένουν στην περιοχή Πανόρμου.

Η Ειρήνη Λουλουδιά ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Παίσιο και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου Πανόρμου που παραχώρησαν τον χώρο για τη δωρεάν στέγαση.

Τους αρμόδιους του καταστήματος  Καλύμνου της ALPHA BANK που δώρισε όλα τα έπιπλα για τον εξοπλισμό του ιατρείου.

Τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου Άργους Καλύμνου Νικόλαο Κουκουβά για τη δωρεάν πολυμηχανήματος –εκτυπωτή για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ένα εξεταστικό κρεβάτι.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους τους εθελοντές που εργάστηκαν για να διαμορφωθεί ο χώρος όσο και του χορηγούς που ευγενώς  πρόσφεραν τα απαραίτητα υλικά .

Επίσης ευχαρίστησε την οικογένεια της και το σύζυγο της που της συμπαραστάθηκαν έμπρακτα προσφέροντας προσωπική εργασία για την ολοκλήρωση του Ιατρείου.

Το λόγο επίσης έλαβαν ο δήμαρχος  Ι.Γαλουζής και ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Μανώλης Βόλος που δήλωσαν ότι θα είναι  αρωγοί για την εύρυθμη λειτουργία.

Βέβαια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η χαρά που ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παριστάμενων κατοίκων της περιοχής που προσήλθαν για τον αγιασμό κρατώντας γλάστρες και λουλούδια.

Να σημειώσουμε ότι το Ιατρείο θα ξεκινήσει την λειτουργία του από αύριο Δευτέρα .

Θα λειτουργεί 3 φορές την εβδομάδα Δευτέρα– Τετάρτη –Παρασκευή  τις πρωϊνές ώρες.

Η επαναλειτουργία του Ιατρείου Πανόρμου μετά από αρκετά χρόνια επιβεβαίωσε  ότι όπου η Πολιτεία κωλυσιεργεί η εθελοντική προσφορά των απλών πολιτών δίνει την λύση.

Η σημασία και η αναγκαιότητα λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Πανόρμου σε μία περιοχή που διαμένει αρκετός κόσμος ,αλλά και που κατά την θερινή περίοδο κατακλύζεται από επισκέπτες και αναρριχητές, είναι σημαντική.

Το Περιφερειακό Ιατρείο Πανόρμου με την λειτουργία του και με την παρουσία μίας εξαίρετης επιστήμονος όπως αυτή της Ειρήνης Λουλουδιά ,είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει σημαντικές Υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού που θα χρειαστούν κάποια ιατρική βοήθεια.

Σ.Σ Σε δημοσίευμα μας στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αναρτήσουμε ένα ενδιαφέρον ιστορικό για το Αγροτικό Ιατρείο Μυρτιών- Πανόρμου όταν πρωτοϊδρύθηκε , αφιερωμένο στην μνήμη του αείμνηστου ιατρού Νικήτα Ξενάκη που πρώτος το στελέχωσε.

Δείτε από το φακό του kalymnos-news.gr , φωτογραφικό υλικό και 2 video από τον αγιασμό και την ομιλία της  ιατρού Ειρήνης Λουλουδιά

αγαιασμος ιατρειου δυο

αγιασμος ιατρειου τρια

αγαιασμος ιατρειου τεσσερα