Συνάντηση Δημάρχου Καλυμνίων Ι.Γαλουζή με τον Περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκο στη Ρόδο.

692

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 ο δήμαρχος Καλυμνίων Ιω. Γαλουζής με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου  Γιώργο Χατζημάρκο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρόδο.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα,  συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία των τεχνικών έργων τα οποία εκτελούνται στο νησί μας μέσω προγραμματικών συμβάσεων  του Δήμου μας με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο δήμαρχος είχε επίσης επαφές και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Περιφερειακού Συμβουλίου και συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς τους,  για τα οποία θα υπάρξει στο μέλλον περαιτέρω εξειδίκευση της συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου μας καθώς και σχετική ενημέρωση.

Από το Γραφείο τύπου της Περιφέρειας εκδόθηκε το παρακάτω δτ για τη συνάντηση:

Οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Δήμο Καλυμνίων, για την εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικών έργων στο νησί

 

Με τον Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Γιάννη Γαλουζή, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο γραφείο του  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Καλυμνίων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, να παραστεί στις εκδηλώσεις της 7ης Μαρτίου για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου που θα γίνουν στην Κάλυμνο  και ζήτησε τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη στον εορτασμό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα βελτίωσης των σχολικών υποδομών του νησιού και συγκεκριμένα σε δύο έργα ενταγμένα από την Περιφέρεια στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, τον    Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Καλυμνίων, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και την Επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, για τα οποία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η κατάθεση από πλευράς του Δήμου Καλυμνίων των τευχών δημοπράτησης για έλεγχο και προέγκριση δημοπράτησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ), προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Όσον αφορά την σοβαρή κτιριακή παρέμβαση προσθήκης ορόφου στο 3ο Γυμνάσιο Χώρας, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Γαλουζή να δοθεί η μελέτη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε να στηρίξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον Δήμο Καλυμνίων στην ανάθεση μελετών αντιπλημμυρικών έργων στο νησί της Καλύμνου. Η Περιφέρεια έχει ήδη θέσει στη διάθεση του Δήμου Καλυμνίων το ποσό των 100.000 ευρώ . Περιφερειάρχης και Δήμαρχος συμφώνησαν να προχωρήσει από πλευράς δήμου Καλυμνίων ο φάκελος δημοπράτησης της μελέτης και να ενημερωθεί η Περιφέρεια σε περίπτωση που απαιτηθεί επιπλέον ποσό.