Συνέντευξη του τέως Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη μετά τις εξελίξεις στο θέμα των στεγάστρων της παραλιακής με τη διετή μεταβατική περίοδο.(video)

1075

Σε συνέντευξη του σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο θέμα των στεγάστρων της παραλιακής, μετά το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που δόθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μεταβατική περίοδο 2 ετών για αντικατάσταση υφισταμένων στεγάστρων με νόμιμες κατασκευές.

Ο Δ.Διακομιχάλης άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή για τον όλο χειρισμό του θέματος.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη του, άφησε αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής που προσπάθησε όπως είπε να οικειοποιηθεί την εξέλιξη με την μεταβατική περίοδο των 2 ετών.

Μεταξύ άλλων για το θέμα αυτό ο Δημήτρης Διακομιχάλης είπε:

Παρακολούθησα τη συνέντευξη του κ.Γαλουζή ,είδα έναν άνθρωπο χαμένο, έναν άνθρωπο  ο οποίος ψαχνόταν να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ,θα έλεγα ήταν θλιβερή η παρουσία του,τουλάχιστον για ανθρώπους που μπορούν να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά κάποιου που βγαίνει στα ΜΜΕ για ένα συγκεκριμένο θέμα»

Ο Δ.Διακομιχάλης διερωτήθηκε : «Γιατί δεν περίμενε, αλλά έστειλε τελεσίγραφο ότι είναι μονόδρομος ,ξηλώστε τα στέγαστρα μέχρι τον Απρίλιο;»

Και συνέχισε λέγοντας:

Βέβαια το Υπουργείο ενήργησε  με μεγαλύτερη σοφία. Εξάλλου το θέμα ήταν στα σκαριά και δεν επέβαλε αυτή την ρύθμιση στο Υπουργείο ούτε ο Γαλουζής ,ούτε η αντιπροσωπεία που πήγαμε και συμμετείχα και εγώ.Όλη η Ελλάδα ταλαιπωρείται και έχει  παρόμοια προβλήματα με παράνομα στέγαστρα.

Προσπάθησαν να οικειοποιηθούν κάποια πράγματα, να πουν λύσαμε το πρόβλημα,την ώρα που κάθε άλλο παρ’ αυτό κατάφεραν

Αυτοί μίλησαν για μονόδρομο και κατεδάφιση. Αν  γνώριζαν την απόφαση του Υπουργείου δεν θα είχαν προηγηθεί με αυτό τον σκληρό τρόπο.

Μάλιστα είχα επισημάνει ότι δεν μπορεί να εξοντώνεις δεκάδες εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

 Και βγαίνει κατόπιν εορτής  για  να οικειοποηθει κάτι το οποίο δίνει μια ανάσα 2 χρονών για να δούμε πως μπορεί να αντιμετωπίσουμε το θέμα.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ο κ. Γαλουζής στη συνέντευξη από το δημοσιογράφο της “ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ” Γιώργο Δρόσο, αν υπάρχει μεταβατική περίοδο είπε, όχι ξεχάστε το,τέρμα, κομμένα όλα και επέμενε  μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ευτυχώς έσωσε την παρτίδα το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Κια ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε και το πολιτικό θράσος να λέει  ότι η τροπολογία που είναι σε διαβούλευση ήταν προϊόν δικής του σκέψης. Δεν ξέρω αν είπε ότι ήταν και δικής του γραφής.

Αφού όπως είπε ήταν τέτοιος γνώστης,  ότι είχε  τέτοιες επαφές με το Υπουργείο τι χρειάστηκε η συνέντευξη που είπε, κατεδαφίστε τα μέχρι τέλος του Απριλίου.

Εδώ δύο τινά  συμβαίνουν :

Ή πραγματικά δεν ήξερε τι του γινόταν ή πίστευε ότι οι όποιες επαφές έκανε με το Υπουργείο ήταν όλες στον αέρα.

Και το τραγικότερο, κάποιοι αφελείς καταστηματάρχες μάλιστα φίλοι του ,εγώ λυπούμαι που χρησιμοποιώ τη λέξη αφελής, κατεδάφισαν τα στέγαστρα τους .

Έχουν κάνει τραγικά λάθη και έχουν ζημιώσει ανθρώπους,που μάλιστα ήταν της παράταξης τους, που τους πίστεψαν.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Διακομιχάλης αναφέρθηκε σε 3 προτάσεις τους τις οποίες συνοψίζουμε παρακάτω:΄

1.Άμεση συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την  κωδικοποίηση των προτάσεων  του Δήμου οι οποίες θα τεθούν στη διαβούλευση.

  1. Παρακολούθηση του θέματος παραχώρησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας στο δήμο της Χερσαίας Ζώνης,αναφορικά με την κεντρική πλατεία και την παραλιακή.
  2. Να αξιοποιηθεί το λάθος που έχει εντοπιστεί στο τοπογραφικό υπόβαθρο για τον χαρακτηρισμό της Χερσαίας Ζώνης  και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες  της επαναχάραξης του αιγιαλού και της παραλίας ώστε η παραλιακή να έλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Καλυμνίων

 Δείτε σε video όλη τη συνέντευξη του Δ.Διακομιχάλη: